Yoksulun bayramlıkları bu mağazada ücretsiz

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar, 5 yıl önce kurulan "Gönül Köprüsü Mağazası"ndan hayırseverlerin bağışladığı kıyafetlerin ücretsiz sahibi olabiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoksulun bayramlıkları bu mağazada ücretsiz

Alaplı Belediyesince, yoksul vatandaşların giyecek ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanması için kurulan ve hayırseverlerin desteğiyle ayakta duran "Gönül Köprüsü Mağazası"na özellikle dini bayramlar öncesi ilgi arttıyor.

İhtiyaç sahibi olduklarını belgelemelerinin ardından belediyeden aldıkları temsili hediye çekiyle mağazada alışveriş yapan vatandaşlar, her yaş ve bedene uygun kıyafatlerinin yanı sıra ayakkabıları ücretsiz alabiliyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları mağazanın hayırseverlerle ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Mağazada az kullanılmışların yanı sıra esnafın bağışladığı yeni giyeceklerin de olduğunu belirten Çimenoğlu, "Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız mağazada alışveriş yapar gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Tek fark, hiçbir ücret ödemiyorlar. Özellikle bayram öncesi mağazamıza vatandaşlarımızın ilgisi arttı" dedi.

Çimenoğlu, ihtiyaç sahiplerinin kıyafetleri beğenerek seçtiğini, böyle yapılan yardımların daha anlamlı hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Raflarda ve askılardaki kıyafetleri ihtiyaç sahibi kişi önce beğeniyor, ardından soyunma kabinlerinde deneyebiliyor. Karar verdikleri kıyafetinin de sahibi oluyorlar. Mağazamız açtığımız günden bu yana hiç boş durmuyor. Kurban Bayram öncesi de gelen giden çok oluyor. Tek sıkıntımız yaz mevsiminden çıktığımız için soğuk havalar uygun kıyafetin azlığı. Belediye olarak giyecek toplamaya çalışıyoruz. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, evlerinde giymedikleri ancak temiz olan kıyafetleri mağazamıza teslim edebilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber