Hayırsever iş adamından engellilere akülü sandalye

İş adamı Hayri Mit'in bağışladığı 10 adet akülü sandalye Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası aracılığıyla belediye binası önünde gerçekleştirilen törenle ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırsever iş adamından engellilere akülü sandalye

İş adamı Hayri Mit'in bağışladığı 10 adet akülü sandalye Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası aracılığıyla belediye binası önünde gerçekleştirilen törenle ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

Tören Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı. Ardından belediye konservatuarı kız halk oyunları ekibi Sivas yöresine ait halk oyunlarını sergiledi.

Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp; "Ankara'da Hayri Mit isimli bir hayırseverin göndermiş olduğu 10 tane akülü tekerlekli engelli araçlarının bayramdan önce hak sahiplerine teslim edilmesidir. Hayri Ağabeyimiz Ankara'da yaşayan hayırsever Sivaslı bir iş adamımız biz de bayram öncesi bu 10 kişiyi ve ailelerini sevindirebilmek için aceleyle bu organizasyonu düzenledik. 30 kişi bekleyen engelli kardeşimiz vardı. 10 tanesinin işini bu şekilde görmüş oluyoruz, geriye kalıyor 20 kişi. 4 yıldan bu tarafa yaklaşık 400 tane engelli aracını engelli kardeşlerimize dağıttık. Tabi bunlar yeterli değil, sürekli arkasının gelmesi ve devam etmesi gerekiyor. Engelli arkadaşlarımızın sayısı her geçen gün artabiliyor. Allah kimsenin başına vermesin hiç kimse istemez ama engelsiz biri de engelli hale gelebiliyor" dedi.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara araçları Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, engelli dernek başkanları ve meclis üyeleri tarafından teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber