Muhtarlardan Hes ve Res'e tepki

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde bazı muhtarlar ilçeye yapılan Hidro Elektrik Santrali (HES) ve Rüzgar Enerji Santrali (RES) yapan firmalara yolları bozdukları gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarlardan Hes ve Res'e tepki

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bazı muhtarlar ilçeye yapılan Hidro Elektrik Santrali (HES) ve Rüzgar Enerji Santrali (RES) yapan firmalara yolları bozdukları gerekçesiyle tepki gösterdi.

Sincik ilçesinde büyük bir enerji yatırımı yapan özel firmalara köy muhtarları tepki göstererek, Sincik ilçe merkezi ile Velitepe mevkisi arası 6 kilometre yolu rüzgar santralarını yapan firmanın bozduğunu iddia etti.

Balkaya Köyü Muhtarı Orhan Doğan, "Burada rüzgar enerji santrallerini yapan firma kendi ekipmanlarını taşımak için yeni asfalt yapılan yolu bozarak kendi araçlarının geçebileceği genişliğe getirdiler. Bozdukları yolu yapmaları gerekiyor, ancak üzerinden 1,5 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bozdukları yollarda herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu şirketler gelip havamızı, suyumuzu bizden aldılar, memleketimize hiçbir fayda sağlamadılar. Ürettikleri enerjiyi nakil edecekleri hattı bile ilçe merkezinden, hatta yapılacak yeni hastanenin üzerinden geçirerek ilçemizi radyasyon tehlikesiyle baş başa bıraktılar. Yatırım yapıyorlar ama bize faydaları olması gerekirken zararları oluyor, adamlar havamızdan, suyumuzdan milyarlar kazanacaklar bozdukları yollarımızı da yapmayacaklar. Biz bu yolu her gün kullanıyoruz, çocuklarımızı bu yoldan okula getiriyoruz, Allah korusun bir kaza yaşanırsa bunun hesabı kimden sorulacak? Yetkililerden mi, yoksa firma sahibinden mi? Bu güzergah üzerindeki köy muhtarları olarak, en kısa zamanda mağduriyetimiz giderilmese, bozulan yollarımız yapılmasa, ulaşa bildiğimiz bütün kapıları çalacağız" dedi.

Geçitli Köyü Muhtarı Hüseyin Aslan ise şöyle konuştu:

"Aksu Köyünde yapımı devam eden hidroelektrik santralini yapan firma, Aksu Köyü-Malatya arasındaki yola büyük zarar veriyor. Geçen yıl Malatya kendi bölgesine asfalt yaptı, baraj yapan firmanın ağır tonajlı araçları yola büyük zarar verdi. Yolda büyük çukurlar oluştu. Malatya İl Özel İdaresi çukurlara yama yaptı ve ikinci kat asfalt yaparak yolu eski haline getirdi. Ancak baraj yapan firmanın ağır tonajlı araçları yolu gene bozmaya başladılar. Ayrıca Geçitli Köyü ile Aksu Hürmer mezrası arasındaki yolda da Sincik Kaymakamlığı Özel İdare Müdürlüğü tarafından stabilizesi yapılmış asfalt hazır hale getirilmişti. O yolda baraj yapan firmanın araçları tarafından bozuldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber