Bağcılar'da ücretsiz güvenilir internet

İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ücretsiz güvenli internet hizmeti bugün yapılan törenle hizmete girdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bağcılar'da ücretsiz güvenilir internet

Törene İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bağcılar Meydanı'nda kurulan platformda gerçekleştirilen program öğrencilerin müzik dinletisiyle başladı. Protokolün yerini almasıyla sahneye halk oyunları ekibi çıktı. Gösterilerin ardından konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İnterneti hem iyi kullanmak lazım, hem de güvenli kullanmak lazım. Güvenli olabilmesi için güvenli erişim ağlarının korunması lazım. 20 bin tane sadece bizim denetlediğimiz internet salonları var. İnternetin günlük yaşamımıza getirdiği bu kolaylıkların yanında bir de işin görünmeyen yanı var. Görünmeyen yanı da neredeyse kullanımı 8-10 yaşlarına kadar inen internetin riskleridir. Ben bu güvenli internet projesini uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "Bağcılar'da yaşayan öğrencilerimizin, gençlerimizin ve bütün hemşerilerimizin bilgi ve teknolojilere daha kolay, daha doğru ve daha güvenilir ve ücretsiz ulaşımına imkan sağlayan güvenli internet projemizden gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Güler ve Çağırıcı internet erişimini birlikte hizmete soktu. Bağcılar'da belirlenen 64 noktada internet hizmeti verilecek. Adına 3B (Bağcılar Belediyesi Bağlantısı) denilen sistemle 22 mahallede merkezi noktalara kablolu ve kablosuz ücretsiz internet hizmeti sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber