O öğretmenin yol çilesi bitti

7 yıldır okula gitmek için 100 km kat eden engelli öğretmen, SABAH'ın haberi ve Bakan Şahin'in girişimleriyle evinin yanındaki okula tayin oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Ekim 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Fatma Şahin'den mucize dokunuş... Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Karaağaç köyü ilkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan İlteriş Bilginsoy, 5 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle koltuk değneklerine mahküm kalmıştı. Tüm olumsuzluklara rağmen 7 yıl önce tayin olduğu okulunu tamir edip, bilgisayar, projeksiyon cihazı, akıllı tahta gibi tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılamıştı.

ŞİMDİ ÇOK MUTLU

Sobayı yakarken çok zorlansa da o öğrencilerini, öğrencileri de onu çok seviyordu. Yetiştirdiği öğrenciler de SBS'de hep birinci oluyordu. Ancak Samsun'da oturduğu için, her gün okuluna gidip gelirken 100 kilometre mesafe kat ediyordu. Oysa, özürlü olduğu için evine yakın bir okulda görev yapması gerekiyordu. Yıllarca tayinini yaptırmak için mücadele verdi ama başarılı olamadı. SABAH, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 8 ay önceki grup toplantısında söylediği "Engelli öğretmen olmaz düşüncesini asla tanımıyorum. Bal gibi de olur" sözleri üzerine İlteriş Öğretmen'in azmi ve mücadelesini örnek olarak sayfalarına taşıdı. İlteriş Öğretmen'in durumunu SABAH'tan öğrenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise durumu hemen Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi. Bu gelişme üzerine Bakanlık, tayinini evine en yakın okul olan Kocatepe İlkokulu'na yaptı. Bayram tatili sonrası göreve başlaması gereken İlteriş Öğretmen, önceki gün büyük bir sevinçle yeni okuluna giderek öğrencileriyle tanıştı. 7 yıllık yol çilesi mutlu sonla biten İlteriş Öğretmen, "Yıllardır öğrencilerime bir şeyler öğretebilmek için her gün 100 kilometre yol kat ettim. Artık okulum çok yakın. Yeni öğrencilerime daha fazla zaman ayırabileceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber