Şemdinli açıklamasına katılan 2 memura maaş kesme cezası

Haber Giriş : 16 Mart 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Tarım İl Müdürlüğü'nde memur olan Murat Karakuş ile Semra Altındağ'a Şemdinli olaylarına ilişkin yapılan basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında başlatılan soruşturma sonunda maaş kesme cezası verildi

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Van Şube Başkanı da olan Karakuş, verilen cezanın keyfi oluğunu öne sürerek, haklarını yasal yollardan arayacaklarını söyledi.

Van Tarım İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Van Şube Başkanı Murat Karakuş ile sendika yöneticisi olan memur Semra Aladağ, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili kentteki değir sendika temsilcileriyle 19 Kasım 2005 günü basın açıklaması yaparak, olayların üzerine gidilmesini istedi. Bunun üzerine Van Valiliği, idari soruşturma başlattığı iki memur hakkında çeşitli maaş kesme cezaları uyguladı. Buna göre, Karakuş'a 1/8, Altındağ'a ise 1/30 oranında maaş kesme cezası verildi.

Tarım İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Murat Karakuş, verilen cezanın keyfi olduğunu ve yasal yollardan haklarını arayacaklarını söyledi. Karakuş, sendika üyelerinin de katıldığı kar altında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündemini sarsan Şemdinli olaylarıyla ilgili biz de açıklamalar yaptık. Bu açıklamamızın ardından hakkımızda idari soruşturma başlatıldı. Bunun keyfi bir uygulama olduğunu söylüyoruz. Yapılan soruşturma sonucunda bana 1/8 oranında yine sendika yöneticimiz Semra Altındağ'a da 1/30 oranında maaştan kesme cezası verildi. Demokratikleşme ve bu kadar ihtiyaç duyulan bu dönemde hukuk dışı keyfi uygulamaların devam etmesi bu çabalara gölge düşürmektedir. Verilen cezaya karşı hukuksal zeminde hakkımızı aramak için yargı sürecini başlatmış bulunmaktayız. Türkiye toplumu geleceği için demokratik yol ve yöntemlerle üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber