Dedektif avukat, müvekkilini cezaevinden kurtardı

İZMİR'de, 'torbacı' olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik olarak, Narkotik ekiplerinin özel hareket timleri ve polis helikopterinin desteğiyle yaptığı baskınlarda tutuklanan 74 kişi arasında olan ve 15 gün cezaevinde kalan Şeref Can Gönüler, dedektif gibi çalışan avukatı Tolga Turgut sayesinde hürriyetine kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ekim 2013 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dedektif avukat, müvekkilini cezaevinden kurtardı

Geçen ağustos ayında Karabağlar, Konak, Buca ve Bornova ilçelerinde üniversite öğrencisi Barışcan Akhan (19), Faruk Almışlar (18), Berk Gençer (18) ve İsa Ahmet Kaya (23), alkolle birlikte aldıkları uyuşturucu ve hap sonucu yaşamını yitirdi. Uyuşturucudan arka arkaya ölümlerin ardından Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçen eylül ayında üç gün arayla özel hareket timleri ve polis helikopterinin de desteğiyle yaptığı iki operasyonda toplam 79 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 11 kilo 200 gram esrar, 'meşe' olarak adlandırılan 152 içimlik esrar paketleri ele geçirildi. 79 kişiden 74'ü tutuklandı. Çoğu çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan şüphelilerin, daha önce yakalandıklarında kullanıcı olduklarını söyleyip serbest kaldıkları, bu kez polisin çekilen görüntüleri mahkemeye delil olarak vermesi sonucu tutuklandıkları ortaya çıktı.

Ekipler, geçen ağustos ayında, Karabağlar İlçesi Bahçelievler Mahallesi, 509/1 sokakta 'torbacı' olarak sokakta uyuşturucu satan K.B. ve Ç.E. ile yanlarında bulunan Şeref Can Gönüler'i de takibe aldı. Üç kişiyi, 'meşe' denilen küçük paketler halindeki esrarı satarken görüntüleyip, fotoğraflarını çekti. Üç kişi, geçen eylül ayında yapılan üç ayrı operasyonda gözaltına alınan diğer şüphelilerle birlikte tutuklandı.

AVUKATIN TİTİZ ARAŞTIRMASI

Şeref Can Gönüler'in avukatı Tolga Turgut, sokakta uyuşturucu satarken fotoğrafları çekilenlerin arasında müvekkilinin bulunmadığını, görüntülenen kişinin K.S.Ş. olduğunu üç günlük araştırması sonucu tespit etti. Avukat Tolga Turgut, operasyonu yaptıran Cumhuriyet Savcısına, fotoğrafta müvvekili olduğu iddia edilen kişinin K.S.Ş. olduğunu belirterek bu kişinin bulunduğu adresi verdi. Savcının talimatıyla eve baskın düzenleyen ekipler, asıl şüpheli K.S.Ş.'yi yakaladı. Adliyeye sevk edilen K.S.Ş., fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyleyince tutuklandı. Onbeş gün boş yere cezaevinde kalan Şeref Can Gönüler, asıl şüphelinin tutuklanmasının ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, diğer sanıklar hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açarken, Şeref Can Gönüler hakkında 'Ek kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin' karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP, TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Şeref Can Gönüler, cezaevinden çıkar çıkmaz kendisini özgürlüğüne kavuşturan avukatı Tolga Turgut'a gidip sarıldı, teşekkür etti. Avukat Tolga Turgut şunları söyledi: "Fotoğrataki kişi müvekkilim olmadığı halde tutuklandı. Fotoğraftaki asıl kişinin adresini buldum. Benim müvekkilimin tek tutuklanma sebebi, tutuklanan ve üç kişilik fotoğrafta olan Ç.E.'nin arkadaşı olması. Müvekkilimin tutuklanmasına neden olan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Haksız tutuklama nedeniyle de tazminat davası açacağım. Fotoğraftaki kişi diye belirtilen müvekkileme bu fotoğraf hiç gösterilmedi. Burada eksik soruşturma var. Gerçeği sonunda ortaya çıkarttım. Fotoğraftaki kişiyi bulmasaydım, müvekkilim haksız yere cezaevinde yatmaya devam edecekti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber