Kamu-Sen Genel Başkanından Başbakan'a eleştiri

Haber Giriş : 16 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfedarasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Sosyal güvenlik sisteminde yapacağınız değişikliklerle toplumun kesimlerine zorlamayın hele kamu çalışanlarını hiç zorlamayın. Bunun bedeli sandıkta sorulur ve ağır olur. Sayın Başbakan'a kendi ifadesiyle sesleniyorum; Başkalarına "Siyasi mevta' demeyin siz siyasi mevta olursunuz" dedi.

Üst düzey bir bürokratın, Kamu- Sen Uşak Şubesi üyelerine başka sendikaya geçmesi için baskı yaptığı iddiaları nedeniyle kente geldiğini belirten Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Üyelerimiz baskı yoluyla sendikamızdan istifa ettirilmekte ve başka bir sendikanın üyesi yapılmaya çalışılmaktadır. Konuyla ilgili olarak Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret edeceğiz. Amir konumundaki bürokrat tarafsız olarak tavrını ortaya koymak zorundadır. Yoksa bizim ona karşı tavır koyacağımızı bilmesi gerekir" dedi. Bu bürokratın kim olduğunu açıklamayan Akyıldız, "Sağlık müdürlüğünde amir konumunda yönetici" demekle yetindi.

Açıklamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin Kızılcahamam Kampı'ndan sonra kamu çalışanlarına siyaset hakkının tanınması konusunda talimat verdiğini söylediğini hatırlatan Akyıldız, şönuları söyledi:

"Yine yanlış ve eksik yapılmaktadır. 4688 Sayılı Kanun eksik, yanlış ve çelişkilerle doludur. Grev ve toplu sözleşme hakkı, siyaset hakkı ve yönetime katılma hakkı bir bütün olarak verilerek yasa düzeltilmeli. Tek başına siyaset hakkı bir yenilik değildir. Sadece var olan bir şeyin ifade edilmesidir. Kamu çalışanları anayasanın belirlediği sınırlar içerisinde seçme ve seçilme haklarını zaten kullanabilmektedir. Bunun genişletilmesi suretiyle siyaset hakkı tanınmış imajı verilmek istenmektedir."

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU
Sosyal güvenlik reformunun kendileri açısından dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyleyen Akyıldız, şöyle devam etti:

"Yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka tepki göstereceğiz. Sistemdeki tıkanıklığın finans açıklarının bütünüyle karşılanması konusu kamu çalışanlarının primlerinin yükseltilmesinde yatmaktadır. Yani fatura bize kesilmektedir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kamu çalışanları bu konuda hassatır. Siyasetin bu konuda yapacağı, kendilerine getireceği yükün hesabını elbette soracaktır. Siyasilere bir kez daha uyarıyorum. Sosyal güvenlik sisteminde yapacağınız değişikliklerle toplumun kesimlerine zorlamayın hele kamu çalışanlarını hiç zorlamayın. Bunun bedeli sandıkta sorulur ve ağır olur. Sayın Başbakan'a kendi ifadesiyle seslenmek istiyorum; Başkalarına "Siyasi mevta' demeyin siz siyasi mevta olursunuz."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber