Tem Kocaeli geçişinde 4 saatlik trafik kabusu

KURBAN Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin cuma günü akşamından başlattığı ve dün doruğa ulaşan trafik yoğunluğu bu sabah da devam etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ekim 2013 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tem Kocaeli geçişinde 4 saatlik trafik kabusu

Bu sabah erken saatlerde binlerce aracın yola çıkmasıyla sürücüler TEM otoyolunun Gebze- İzmit arasında özellikle saat 07.00'den 11.00'e kadar büyük sıkıntı çekti. Bu saatten sonra hem karayolunda, hem Eskihisar Feribot iskelesi'ndeki trafik normale döndü.

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenler cuma akşamından itibaren yola çıkmaya başladı. Özellikle dün TEM'de görülmemiş bir yoğunluk yaşanırken, bazı sürücüler dün sabah İstanbul'un Avrupa yakasından yola çıktıktan sonra İzmit'e 6 saatte ulaşabildiklerini belirtti. Dün akşam da devam eden yoğunluk gece yarısından sonra azaldı.

SAAT 07.00'DE BAŞLADI

Bu sabah saat 07.00 sıralarında ise İstanbul'dan Kocaeli yönüne doğru yeniden yoğun trafik başladı. Yalova ve Bursa yönüne gidecek araç sürücüleri Gebze Bayramoğlu gişelerinden girerek Eskihisar Feribot iskelesine hareket etti. 17 Feribot saat 11.00'a kadar bekleme yapmaksızın Yalova Topçular'a araç taşıdı.

Yine sabah saatlerinde TEM otoyolu'nun Gebze- İzmit arasında sürücüler büyük sıkıntı yaşadı. Özellikle Dilovası Rampası'ndan inildikten sonra tünellere yaklaşırken trafik uzun süre adım adım ilerledi. Burada bazı araçların arızalanması da eklenince yolculuk çileye dönüştü.

İSTANBUL'A GİDEN AZ

TEM'deki diğer bir sıkışıklık ise, İzmit batı turnikeleri girişinden itibaren başlayan Çenedere Viyadüğü ve Gültepe Rampası ile tüneller bölgesinde yaşandı. Yolun burada 3 şeritten iki şeride düşmesi nedeniyle, İzmit geçilene kadar adım adım ilerledi. Birçok vatandaş yol kenarlarındaki akaryakıt istasyonu ve diğer park alanlarına girerek trafiğin rahatlamasını bekledi. Ankara yönünün aksine İstanbul iyönüne giden araç sayısının ise çok az olması dikkat çekti.

İstanbul- İzmit arasındaki trafik yoğunluğu saat 10.00'dan itirberen yavaş yavaş azaldı ve saat 11.00'den sonra normale döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber