Kurban Bayramı'nda camiler doldu taştı

Milyonlarca Müslüman, Kurban Bayramı'nda camilerin yolunu tuttu. Eyüp Sultan Camii de namazı eda etmek isteyenlerle doldu taştı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurban Bayramı'nda camiler doldu taştı

İstanbul'da milyonlarca Müslüman bayram namazını kılmak için camilere koştu. İstanbul'un simge camilerinden Eyüp Sultan Camii de namaz kılmak için gelenlerle doldu. Yüzlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren camiye akın etti. Cami dolunca çok sayıda kişi de avluda namazını kıldı. Vatandaşlar, namazı kıldıktan sonra kurbanlarını kesmek için kesim yerlerine gitti. Bazı vatandaşlar da cami çıkışında çikolata dağıttı.

ANKARA

Ankara Kocatepe Camii'ni çocuklarıyla birlikte dolduran vatandaşlar, Kurban Bayramı sevincini birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı.

Kocatepe Camii imamhatibi olarak görev yapan İsmail Coşar, bayram namazı öncesi yaptığı sohbetinde birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmaya vurgu yaptı. Binlerce vatandaş ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da namazını Kocatepe Camii'nde kıldı. Arınç, namazın ardından cami içinde cemaatle bayramlaştı.

İZMİR

İzmir'de de vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti. Sabah erken saatlerde kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, vaaz ve hutbeyi dinledikten sonra birlikte bayram namazı kıldı. Bayram namazında dolup taşan camilerden biri de tarihi Hisar Camii oldu. Camide yer bulamayan vatandaşlar, namaz kılmak için sokaklara seccadelerini serdi.

Bayram hutbesi ve vaazın ardından hep birlikte saf tutan İzmir halkı namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı. Kurban Bayramı'nda sevgi, barış ve huzur dileyen vatandaşlar, tüm İslam aleminin de bayramının hayırlara vesile olmasını umut ettiklerini söylediler.

KARS

Türkiye'nin doğusunda güneşin doğduğu şehir olarak adlandırılan Kars'ta namazı camileri dolduran cemaatlerle eda edildi.

Kars'ta sabahın ilk ışıklarıyla yaşlısıyla genciyle camileri dolduran Müslümanlar Kurban Bayram namazını huşu içerisinde eda etti. Her sene olduğu gibi bu sene de Ebu'l Hasan Harakani'nin kabrinin bulunduğu Evliya Camii binlerce Müslümanı ağırladı.

Bayram namazı kılınmasının ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Harakani Vakfı Başkanı ve Evliya Camii İmam Hatibi Yavuz Uzgur, sabahın erken saatlerinde gerek Harakani Hazretlerini ziyaret gerekse bayram namazı için yurdun dört bir tarafından gelen Müslümanların ve İslam aleminin bayramını kutladı. Bayramın barış ve kardeşlik getirmesini söyleyen Uzgur, "Öncelikle bütün Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutluyorum. Umuyorum ki bu bayram toplumlar arasında barış, kardeşlik ve mutluluk getirir, bütün hastalıkların sonu olur ve terörün bitmesine vesile olur.'' dedi.

ŞIRNAK

Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde bulunan tüm vatandaşlar, İslam ülkelerinde akan kanın durması ve İslam kardeşliği için bayram namazında dua etti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi merkez Nuh Nebi Camii'nde bayram namazına gelen vatandaşlar, namazdan sonra ellerini semaya açtı. Bayram namazında camiyi dolduran vatandaşlar, kendilerine, ailelerine, dost ve akrabalarına, memleketlerine, İslam dünyasında akan kanın durması ve İslam kardeşliği için dua etti. Bayram namazından sonra okunan hutbede de barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Hutbeden sonra bütün vatandaşlar imamdan başlayarak birbirlerinin bayramını kutladı.

Yapılan duada şöyle denildi: "Ya Rab, son yıllarda bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, İslam ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik diyarı olmasını nasip ve müyesser eyle. Ya Rab, İslam coğrafyasında, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Arakan'da, Myanmar'da akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün kardeşlerimizin bayram sevinci yaşayabilmelerini nasip eyle."

HZ. NUH NEBİ CAMİİ'NDE 3 BİN KİŞİ BAYRAM NAMAZI KILDI

Namazdan sonra Hz. Nuh Nebi türbesini de ziyaret eden vatandaşlar orada da dua etti. Hz. Nuh Nebi Cami İmamı Mahmut Muren, "Bugün güzel bir mübarek günü olan Kurban Bayramı'dır. Allah'a binlerce şükürler olsun bize böyle Hz. Nuh Nebi mekanında namaz kılmayı nasip etti. Yaklaşık 3 bin insanla burada Hz. Nuh Nebi camisinde beraber namaz kıldık, dua ettik. Allah(c.c.) barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği herkese nasip eylesin. Namazdan sonra cami içerisinde yaptığımız bayramlaşmada inşallah barış ve huzurun bir vesilesidir. Hutbede de komşu ülkelerimiz olan Suriye, Mısır, Irak'a ve memleketimiz olan Türkiye'mize dualar ettik. Kurban Bayramı'nın ülkemizde huzur ve barışın sağlanmasını temenni ediyor ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu.

ADIYAMAN

Adıyaman'da camilere sığmayan birçok vatandaş namazlarını cami avlusunda kılmak zorunda kaldı. Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camiinde bayram namazlarını kılan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Avukat Halil Fırat, namaz sonrası cemaatle bayramlaştı.

SAMSUN

Bayram namazı kılmak için tarihi Büyük Cami'ye gelen vatandaşlar mabede sığmadı. Cami içinde yer bulamayan vatandaşlar namazlarını avluda kıldı. Vatandaşlar tekbirler getirerek bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadı. Ellerini semaya açan müminler huzur, barış ve kardeşlik için dua etti.

IĞDIR

Merkez Camisi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Kurban Bayramı namazda konuşan Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, bayramların birlik ve beraberlik için önemli günler olduğunu belirtti, insanların bu anlamlı günlerde kucaklaşması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlardan İbrahim Akkuş, namaz sonrası birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştıklarını ifade etti. Bu anlamlı günde Mısır ve Suriye halkı için dua ederek onlara destek olmaya çalıştıklarını belirten, Akkuş, "Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Allah'ın izniyle fitne ve fesatların oyununa gelmeyeceğiz. Bugün bütün Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Umarım Mısır ve Suriye'de yaşanan savaş ortamı biran önce son bulur." dedi.

Iğdır Valisi Ahmet Pek de namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber