Affedilen su borçlarını belediye başkanları ve meclis üyeleri ödeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Besni İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 1999-2004 yılları arasında belediye meclisince alınan kararlarla, vatandaşlara ait silinen su faturaları borçları, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine faizleriyle birlikte ödettirilecek.

1999-2004 yılları arasında Besni Belediyesi Meclisi'nce alınan karalar doğrultusunda vatandaşlara ait su borçları silindi.

İçişleri Bakanlığı kontrolörü tarafından yapılan teftiş neticesinde, 1999-2004 yılları arasında vatandaşların su faturalarına ait ana para ve faizlerinin silindiği ve belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesiyle rapor tutuldu. Heyet raporlar doğrultusunda borçları silme kararı alan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, meclis üyeleri, önceki dönemin Belediye Başkanı Mustafa Oruçoğlu ve meclis üyelerinin, silinen borçları faiziyle birlikte ödemesi için karar aldı.

Daha sonra belediye meclis üyeleri Sayıştay'a itiraz etti. Hafta içerisinde gelen Sayıştay kararında, belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin böyle bir yetkiye sahip olmadığı gerekçe gösterilerek, affedilen su borçları ve faizlerinin belediye başkanları ve meclis üyeleri tarafından faizi ile beraber ödenmesine karar verdi.

O günkü dönem itibariyle toplam 80 bin 240, 189 YKr olan miktar, bu günkü faiziyle birlikte hesaplanarak, o dönemki mali yıllarda affedilen ve o oturumlarda kararın altına imza atan belediye başkanları ve meclis üyelerine eşit şekilde paylaştırılarak tahsil edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber