Erzincan'da askeri helikopter düştü, 4 şehit

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'ın Sansa Deresi mevkiinde yüksek gerilim hattına çarpan askeri helikopter düştü. 2 kişinin yaralı kurtulduğu helikopterde 4 kişi şehit oldu.

Erzincan karayolu üzerinde bulunan ve bir dönem PKK'nın üstlendiği Sansa Deresi mevkiindeki kaza saat 16.30 sıralarında meydana geldi. 3'üncü Ordu Komutanlığı'ndan havalanan ve içinde 6 kişinin bulunduğu askeri helikopter, Erzincan'a 55 kilometre uzaklıktaki Sansa Deresi Mevkiinde dağlık bölgede yüksek gerilim hattına çarptı. Hızla irtifa kaybeden helikopter yere çakıldı ve yanmaya başladı. Helikopterin düştüğünü gören köylülerin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedildi.

Olay yerine hareket eden Erzincan Valisi Ali Güngör aldıkları ilk bilgilere göre helikopterde bulunanlardan 4 kişinin şehit düştüğünü, 2 kişinin yaralı kurtulduğunu açıkladı.


Erzincan Valisi Ali Güngör, Erzurum-Erzincan karayolunda düşen helikopterdeki 1 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı ve 1 teğmenin şehit olduğunu bildirdi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Güngör, Erzurum-Erzincan karayolunun 55. kilometresinde Sansa Deresi mevkiinde düşen helikopterin, 3. Ordu Komutanlığı'na ait OH tipi helikopter olduğunu bildirdi.

Güngör, helikopterin, Erzurum'daki görevin ardından Erzincan'a dönerken, söz konusu bölgede, önce yüksek gerilim hattına, ardından da kayalık bölgeye çarptığını öğrendiklerini söyledi.

Olayda 1 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı ve 1 teğmenin şehit olduğunu bildiren Güngör, iki askeri personelin de yaralandığını ifade etti.

Bu arada yetkililer, yaralılardan birinin üsteğmen, diğerinin ise astsubay olduğunu bildirdi.


Erzincan'da düşen askeri helikopterden yaralı olarak kurtarılan Astsubay Fatih Ayhan şehit oldu.

Erzurum-Erzincan Karayolu'nun 55. kilometresinde, Sansa Deresi mevkiinde düşen askeri helikopterden yaralı olarak kurtarılan ve ardından Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Teknisyen Astsubay Fatih Ayhan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ayhan ile birlikte, kazada şehit olanların sayısı 5'e yükseldi.

Diğer yaralı olan İstihkam Yüzbaşı Cemal Kamacı'nın Erzincan Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü bildirildi.


Erzincan-Erzurum karayolunda düşen helikopterde şehit olan ve yaralan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının isimleri belli oldu.

Şehit olan askeri personelin rütbe ve isimleri şöyle:

Topçu Albay Ömer Bora, Piyade Yarbay Suat Coşkunalp, Kara Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziya Erten, Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy ve Teknisyen Astsubay Fatih Ayhan.

İstihkam Yüzbaşı Cemal Kamacı'nın yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber