Başesgioğlu: Avustralya'dan resmi bir işgücü talebi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16.03.2006 Avustralya ve Yeni Zelanda Türkiye'den 20 bin kalifiye eleman istiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Avustralya'dan işgücü talebiyle ilgili resmi bir başvuru olmadığını belirterek, talep olması halinde bununla ilgili bir anlaşma yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.

TBMM'de gazetecilerin, "Avustralya'ya istihdam amacıyla işgücü gönderilmesi"ne ilişkin sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, bu ülkeye ziyareti sonrasında göçmen işçi alımıyla ilgili bazı haberlerin çıktığını ifade etti.

Avustralya ve Kanada gibi ülkelerin, nitelikli göçmen kabul programı uyguladığını, özellikle iyi derecede İngilizce bilen ve "nitelikli meslekler" olarak belirtilen mesleklere sahip olanları ülkelerine davet ettiklerini kaydeden Başesgioğlu, "Ancak şu ana kadar Avustralya ile Türkiye arasında böyle bir ilişki kurulmamıştır" diye konuştu.

"Bize böyle bir teklif gelirse, ülkemizde bu şartlar altında yurtdışına gitmek isteyenler olursa, kendilerine yardımcı olacağız" diyen Başesgioğlu, "Ayrıca, Tarım Bakanımızın orada edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeleri paylaşıp, konunun detayını kendisinden öğreneceğim. Avustralya Hükümeti'nin Türkiye'den bir talebi olursa, bir anlaşma yapmamız mümkün olabilir. Ama şu ana kadar bu konuda resmi bir başvuru yapılmamıştır. Tabii, esas amacımız yetişmiş insan gücümüzün Türkiye'de istihdam edilmesidir. Böyle talep edilen nitelikli işgücünün, her iş gücü piyasasında iş bulması mümkündür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber