TCDD 1000 yeni makinist alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Hazine'den TCDD'ye bin yeni makinist kadrosu için onay çıktığını'' söyledi.

Atalay, Ankara Garı'ndaki Vagon Restoran'da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Atalay, burada yaptığı konuşmada, demiryollarının 150. yılını ''29 Mart Dünya Demiryolcular Günü''nden başlayarak Eylül ayına kadar çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

TCDD'nin 150. yıl kutlamaları kapsamında düzenleyeceği pek çok etkinliğe Demiryol-İş'in destek vereceğini anlatan Atalay, demiryollarının ülke gündemine gelmesi için üzerlerine maddi, manevi ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Atalay, son 15 yılda yaklaşık 100 bin kişinin trafik kazalarında öldüğüne dikkati çekerek, bu acı tablonun biran önce ortadan kaldırılması için demiryollarına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dört gözle İstanbul-Ankara arasındaki hızlı tren projesinin bitmesini beklediklerini ifade eden Atalay, bu hattın Eskişehir-Ankara kısmının yüzde 90'ının bittiğini, çalışmanın tamamlanmasıyla, bu iki şehir arasındaki tren ulaşımının bir saate kadar düşeceğini anlattı. Hazine'den bin yeni makinist kadrosu alınması için onay çıktığını bildiren Atalay, bu kişilerden hızlı trenlerde görev yapacakların, hızlı tren sisteminin altyapısının alınacağı ülkelerde eğitimden geçeceğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber