Eşini döven kocanın ödeyeceği nafaka ve tazminat arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de eşini dövdüğü iddia edilen kocanın ödeyeceği 3 bin YTL tazminat ve 100 YTL nafakayı az bulan Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı bozunca, mahkeme davayı yeniden görüşerek tazminatı 5 bin YTL'ye, nafakayı da 175 YTL'ye çıkardı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Canan Şencan (Şevik) 2003 yılında evlendiği ve 3 ay evli kaldığı eşi Okan Şencan'ın kendisini dövdüğü ve hakaret ettiği iddiasıyla, avukatı Sabiha Polat aracılığıyla boşanma davası açtı.

Polat, 2. Aile Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, müvekkilinin evliliklerinin başlangıcından itibaren kocası tarafından hakaret ve dayağa maruz kaldığını belirterek, 15 bin YTL maddi, 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulundu.

Okan Şencan ise mahkemeye sunduğu karşı dilekçede, hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, eşinin kimseye haber vermeden evi terk ettiğini, işsiz olduğu için de istenilen tazminat ve nafakayı ödeyecek gücünün bulunmadığını ifade ederek, kendisinin de boşanmak istediğini belirtti.

Canan Şencan'ı haklı bulan mahkeme, kusurlu olduğuna karar verdiği kocanın 3 bin YTL maddi-manevi tazminat ve 100 YTL de tedbir nafakası ödemesine karar verdi.

Ancak tarafların temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Tarafların tespit edilen ekonomik ve sosyal durumlarına, paranın alım gücüne, kişilik haklarına, özellikle aile bütünlüğüne yapılan saldırının ağırlığına, manevi tazminatı isteyenin, boşanmaya yol açan olaylarda ağır ya da eşit kusurlu olmadığının anlaşılmasına nazaran, kadın yararına hükmolunan manevi tazminat azdır. Ayrıca tarafların gerçekleşen sosyal ve ekonomik durumlarına, nafakanın niteliğine, günün ekonomik koşullarına göre, takdir edilen yoksulluk nafakası da azdır" görüşüyle, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Bunun üzerine İzmir 2. Aile Mahkemesi, Yargıtay'ın talebi doğrultusunda, kocanın kusurunun ağırlık ve derecesine göre 5 bin YTL manevi tazminat, 175 YTL de yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber