'İsyan eden' polis müdürüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2006 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, ?Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettiş isteyerek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında soruşturma başlattık? dedi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un, dün ?rütbemi çaldılar? şeklindeki iddialarını televizyondan izlediğini, bunun üzerine de müfettiş talebinde bulunduklarını söyledi.

Devlet memurlarının izinsiz açıklamalarda bulunamayacağına dikkati çeken Erkmen, şöyle konuştu: ?Sanırım, açıklamaların psikolojik nedenleri var. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettiş isteyerek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında soruşturma başlattık. Devlet memurluğunun kurallarına uyulmak zorunludur. İddialarının ardından Kadir Kuş ile görüşmedim. Ancak, açıklamaları tutarsızdır.?

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Kuş'un, trafik sorumluluğu görevinden uzaklaştırılarak soruşturma açıldığını, açığa alma işleminin ise olmadığını kaydetti. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kuş da yaklaşık 3 yıldır izin kullanmadığını iddia ederek, ?Dilekçeyle 1 haftalık izne ayrıldım. Beni görevden aldılar. Şu anda sadece vatandaşım. Başbakanımın ilgisini bekliyorum? diye konuştu.


Polis müdürü 17 kez disipline gitmiş

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un açıklamalarıyla ilgili soruları yanıtladı. Kuş hakkında daha önce 27 kez soruşturma açılmış.

Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Çalışkan, bu kişi hakkında 27 soruşturma açıldığını, 17 disiplin cezası verildiğini, 2 cezanın mahkeme kararıyla ortadan kaldırıldığını söyledi. Kadir Kuş'un vatandaşa kötü muameleden ertelenmiş hapis cezası bulunduğunu ve bu cezanın ertelendiğini kaydeden Çalışkan, bu kişiye Zonguldak Valiliği tarafından görevden el çektirildiğini ve hakkında disiplin incelemesi başlatıldığını söyledi.

Terörist Fehriye Erdal'la ilgili bir soru üzerine, söz konusu teröriste Belçika adli makamlarınca 4 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Çalışkan, İnterpol Genel Sekreterliği'nin bu cezanın ardından söz konusu kişinin kırmızı bültenle arandığını Türkiye'ye bildirdiğini söyledi. Terörist Dursun Karataş hakkında da Belçika adli makamlarının 5 yıl hapis cezası verdiğini ve bu kişinin de kırmızı bültenle arandığının İnterpol Genel Sekreterliği tarafından Türkiye'ye iletildiğini vurgulayan Çalışkan, Fransa'nın da Karataş hakkında 4 yıl hapis cezası verdiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber