Okullarda harçlık yerine akıllı kart dönemi başlıyor

Haber Giriş : 18 Mart 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKT firması tarafından üretilen 'Güvenli Para' projesi sayesinde okullarda artık çocukların para taşımasına gerek kalmıyor. Veliler de çocuklarının ne yaptığını, nelere para harcadığını, okula devam edip etmediğini internet üzerinden takip edebiliyor.

AKT Genel Müdürü Gökhan Kavasoğlu 1999 yılında projeye başladıklarını , 1 yıldır da bazı okullarda uygulamaya soktuklarını söyledi. Kavasoğlu, kart sayesinde okullardaki kötü alışkanlıkların da büyük oranda önüne geçilebileceğini, özellikle uyuşturucu kullanımının belli oranda engellenebileceğini belirtiyor.

Milli Eğitim ilgileniyor
2 - 3 bin kişilik bir kampüste sistemin 30 - 50 bin euro arasında bir maliyetle kurulabildiğini belirten Kavasoğlu, şu anda projenin Özel Antalya Koleji, Antalya TED Koleji, İstanbul Bil Okulları'nın bir tanesinde ve Sabancı Üniversitesi'nde servisler için e-bilet uygulamasınını kullanımda olduğunu ayrıca Kocaeli ve Akdeniz Üniversiteleri ile de görüştüklerini kaydediyor. Kavasoğlu devlet okulları için de Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Proteus Campus Card isimli kart, öğrenci kimlik kartı, fiziksel geçiş kontrol, ders devam kontrolü, bilgisayar ve ağlara erişim kontrolü, elektronik cüzdan, kütüphane zimmet kartı, Ulaşım (e-bilet), baskı ve fotokopi hizmetleri, öğrenci temel sağlık bilgileri için kullanılabiliyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber