Ek dersin 5 YTL'ye çıkarılması bir çok öğretmen için hüsran olacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2006 02:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı "Yavaş işleyen bürokrasiden şikayet eden hükümetin aynı duruma düştüğünü görmekteyiz." dedi.

2005 yılı Toplu Görüşmelerinde, memurlarla hükümet arasında varılan mutabakata göre, sosyal denge tazminatı adıyla Ocak 2006'dan itibaren 40 YTL, ve Temmuz 2006'dan itibaren de + 40 YTL ödenmesi, çalışmayan eşler için aile yardımı olarak 10ytl verilmesi kararlaştırılmış olmasına ve bu durumun Mutabakat Metni'nde yer aldığı üzere, 1 Ocak 2006 tarihinde yasallaşması gerekirken uzun süredir memurların bekletildiğine dikkat çeken Çakırcı "Oysa hükümet 4688 yasasının 34.madde Gereği 'Mutabakat metni, uygun idarî, icraî ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kuruluna sunulur. Bakanlar Kurulu üç ay içinde mutabakat metni ile ilgili uygun idarî ve icraî düzenlemeleri gerçekleştirir ve kanun tasarılarını Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.' denmesine rağmen mutabakat 6 ay sonra meclise gönderilmiştir. Oysa söz konusu maddeye göre 3 ayda meclise gönderilmesi gereken madde 6 ay sonra meclise gönderilmesi aklımıza hantal bürokrasiyi getirmektedir." dedi.

"Yavaş işleyen bürokrasiden şikayet eden hükümetin aynı duruma düştüğünü görmekteyiz." şeklinde devam eden Çakırcı "Bir gecede 50 maddelik yasalar çıkaran hükümet neden memur maaş artışına gelince 2 haftada ancak 7 madde geçirebiliyor.
Acaba hükümet bunu gündemde tutmakla toplumu yanıltmaya mı çalışıyor? Kamuoyu; kamu çalışanlarının her ay farklı ek zam aldığını düşündüğüne şahit oluyoruz. Bu durum; uzatmalara oynamaktır. Kamuoyunu yanıltıp, kamu çalışanlarının onuru ile oynamaktır.
" dedi.

EK DERS ARTIŞINDA DAĞ FARE DOĞURDU

Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Ramazan Çakırcı yaptığı açıklamada "Ek derslerin artışı ile dağ fare doğurmuştur" dedi.

Çakırcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi

"Mecliste kanunlaşan ek derslerle ilgili madde ile öğretmenlerin bir saatlik ek dersi 5 ytl ye çıkarmakla birlikte yaptığı değişikliklerle öğretmenin cebine göz dikmiştir. Ek dersin 5 YTL'ye çıkarılması bir çok öğretmen için hüsran olmuştur. Eskiden eline bir miktar para geçenler bu durumla verilen miktar azalmış olacaktır.

Örneğin okullun tüm problemleri ile uğraşıp haftada 2 saat derse girerek ayda 72 saat ek ders alan okul yöneticisi şimdi ise 58 saat ek ders alacak. Daha önce 320 YTL alan yönetici şimdi ise 290 YTL alacaktır.

Ayda 60 saat ek ders alan bir yüksek lisans mezunu öğretmen 290 YTL alırken şimdi ise 300 YTL alacak.

Daha önce kendi branşından 10 saat derse girip ihtiyaçtan dolayı farklı branşlarda derse giren öğretmen her ders karşılığı ek ders alırken bu durumda öğretmen 5 saat kendi branşı dışında fahri derse girmek durumunda kalacaktır. Bu da ayda 20 saat ek ders kaybı olur. Eski ücretlendirmeye göre 70 YTL kayıp demektir.

Ek derslerdeki bir başka durum ise Milli Güvenlik dersine giren subaylara verilen ücretlendirmenin 10 YTL olması aklımıza soru işaretleri bırakmaktadır.

Ek dersler arttı!

Acaba hükümet ek ders dersine iyi çalışarak öğretmenin birinden alıp diğer öğretmeni vererek ek dersi artırdığını mı düşünüyor?

Kusura bakmayın biz öğretmenler hesabımızı iyi yapabiliyoruz. Hükümet ek dersleri artırarak dağa fareyi doğurtmuştur.

Hükümetten istirhamımız 5 YTL rakamını telaffuz edip kamuoyunu aldatmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber