Akyazı'da yangın

Sakarya’nın Akyazı ilçesinin Küçücek Mahallesinde çıkan yangında, samanlık ve ahır yanarak kullanılamaz hale gelirken, dumandan etkilenen itfaiye erlerine vatandaşlar tarafından ayran ve su ikram edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akyazı'da yangın

Sakarya'nın Akyazı ilçesinin Küçücek Mahallesinde çıkan yangında, samanlık ve ahır yanarak kullanılamaz hale gelirken, dumandan etkilenen itfaiye erlerine vatandaşlar tarafından ayran ve su ikram edildi.

Akyazı'nın Küçücek Mahallesinde Hüseyin Selvican'a ait ahır ve samanlık yanarak kullanılamaz hale geldi. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesi ile büyümeden kontrol altına alınan yangının bitişikte bulunan iki katlı bir eve ve camiye sıçraması engellenmiş oldu. Üç saat süren söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine çevredeki vatandaşlar tarafından ayran ve su ikramında bulunuldu.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı da, olay yerine gelerek ahır ve samanlığı yanan Hüseyin Sevilcan'a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kısa bir incelemenin ardından olay yerinden ayrıldı.

Ahır ve samanlığı yanan Hüseyin Sevilcan, yangının, traktör römorku üzerinde bulunan ve üzeri 4 aydır branda ile örtülü olarak bekletilen saman balyalarının üzerini açması ile samanların bir anda alev alması sonucu çıktığını söyledi. Römork üzerindeki samanları söndürmeye çalışırken büyüyen alevlerin bitişikte bulunan samanlığa sıçradığını anlatan Sevilcan, şöyle konuştu: "Hemen Akyazı itfaiyesini aradım. İtfaiye ekipleri 5 dakika daha geç gelselerdi ahırda bulunan 15 büyükbaş hayvan yanarak telef olacaktı. Komşularımın yardımı ile hayvanları ahırdan çıkarttık. Ahırın yanması önemli değil herhangi bir can kaybı olmamasına seviniyorum."

İtfaiye ekipleri yangının kesin çıkış sebebini araştırırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber