Lise Müdürü: Vallahi billahi 700 demedim yanlışlık olmuş!

Haber Giriş : 20 Mart 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet'e yazı yazıp "öğrencilerin Kuran'a ilgisini artırmak için" 700 Kuran isteyen lise müdürü, SABAH'ın sorusu üzerine "İki tane sanıyordum. Vallahi, billahi yanlışlık var" dedi

Ankara Keçiören Lisesi Müdürü, Türkiye Diyanet Vakfı'na bir yazı göndererek, öğrencilere dağıtmak üzere 700 adet Kur'an istedi. Yani, 2 bin 100 öğrencisi bulunan okulda, her 3 öğrenciye 1 Kur'an düşecek. Bir okul için bu kadar çok sayıda Kur'an istenmesi tartışma yaratırken, Okul Müdürü Asıf Yavuz "Vallahi yanlışlık var" diyerek "2 tane" istediklerini savundu. Ankara Keçiören Lisesi Müdürü Asıf Yavuz imzası taşıyan resmi yazı 14 Şubat 2006'da Türkiye Diyanet Vakfı'na gönderildi. "Kur'an-ı Kerim Meali Hibe Talebi" konulu, 310/270 sayılı resmi yazıda şöyle denildi: "Okulumuz öğrencilerine Kur'an'a olan ilgiyi arttırmak için sizin aracılığınızla Kur'an-ı Kerim meali dağıtmak istiyoruz. Bunun için 700 adet Kur'an-ı Kerim meali hususunda gereğinizi bilgilerinize arz ederim." Yazı eğitim çevrelerinde tepkiye yol açtı. Keçiören Lisesi'nin 13 yıldan bu yana müdürlüğünü Asıf Yavuz, SABAH'ın sorusu üzerine, yazının altındaki imzanın kendisine ait olduğunu kabul etti, ancak istenen Kur'an sayısıyla ilgili bir "yanlışlık" yapıldığını savundu.

ÖĞRETMENE İSTEMİŞ
"Öğrencilere dağıtmak istediği" yorumunun da doğru olmadığını savunan Yavuz, "Biz Kur'an'ı öğrenciler için değil öğretmenler için istedik" diyerek şunları söyledi: "Din dersi öğretmenlerimiz Diyanet Vakfı'nın ücretsiz Kuran dağıttığını duymuş, 'Derslerde kullanmak üzere 2 tane alsak iyi olur' dediler. Ben de kabul ettim. Yazı getirildi ve ben de imzaladım. Ancak 700 tane değil, 2 tane istedik. 700 tane istendiğini, şimdi siz sorunca, yazıya yeniden bakınca şaşkınlıkla fark ettim. Okulun kalabalığı, yoğun koşuşturması içinde okumadan imzaladım. Gözümden kaçmış, nasıl olmuş anlamadım. Bilinçli değil, bu işte bir yanlışlık var. Vallahi billahi 700 tane istemedik." Kur'an'ı sadece din dersi öğretmenlerinin isteği üzerine aldıklarının altını çizen Yavuz, maddi bir hata yapıldığını söyledi. Yavuz kendini, "Bu kadar Kur'an-ı Kerim ne işime yarar?" diye savundu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber