Uluslararası girişimcilik merkezi ön protokolü imzalandı

Girişimcilik ruhunu projelerle yeniden canlandıran TOBB Adıyaman Kadın Girişimciler Kurulu, Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2013 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uluslararası girişimcilik merkezi ön protokolü imzalandı

Uluslararası Girişimcilik Merkezi projesinin ön protokolü Adıyaman Üniversitesi senato toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, TOBB Adıyaman Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Selda Tandoğan Demirel arasında ön protokol imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, girişimciliğin önemine işaret ederek, "Adıyamanımız için girişimcilik çok önemli husustur. Mutlaka bu konuda önemli atılımlar yapılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili ilimizde çok sayıda çalışmalar gayretler oluyor. Bu protokol bu gayretlerden birisidir. Bu uluslar arası bir çalışmadır. Bu çalışmada Selda Tandoğan hanımefendi bu işi yürütecek. Biz de üniversite olarak destek sağlayacağız. Bizim öğrencilerimizde eğitilecek. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, uluslar arası girişimcilik eğitimlerinin ardından işgücüne katkı sağlanacağını belirterek, "Bu eğitimler aldıktan sonra işgücüne katkı sağlanacak. Özellikle kadın ve gençlerimizin katma değere katkı sunmaları açısından çok önemli proje olduğunu ifade etmek isterim. Bizim yapmamız gereken girişimcilik ruhunu insanlara aşılamaktır. İnşallah bu projelerle ilimizde sayısı fazla gencimize, kadınımız girişimcilik hakkını kazanacaktır" dedi.

Projeler hakkında bilgi veren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Selda Tandoğan, Adıyaman için çok önemli bir anı yaşadıklarını belirterek, 5 yıl boyunca 7 ana başlık altında eğitimlerin verileceğini söyledi.

Tandoğan, "Uluslararası Girişimcilik Merkezinin paydaşları T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında TOBB, TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları, Intel, Cisco, Microsoft, Visa, KKB, TEPAV, Özyeğin Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde oluşturuldu.

Bu sözleşme 5 yıllığına imzalanıyor. Bu süre boyunca 15 ile 30 yaş arasındaki kadın ve gençlerimize eğitim vereceğiz. Bu eğitimler arasında Sürdürülebilir Girişimcilik Eğitimi, Teknoloji Ve Girişimcilik Projesi, Tekno Kadın Projesi, Paramı Yönetebiliyorum Projesi, Geleceğini Şimdi Yönet projeleri yer alıyor.

Bu eğitimlerin tamamı 5 sene boyunca Adıyaman'da düzenli olarak verilecek. Bu 5 sene Adıyaman için değerli olacaktır.

Toplumsal kalkınmaya sosyal ve ekonomik düzeyde katma değer sağlamak amacıyla kurulan Uluslararası Girişimcilik Merkezi, bünyesinde yapılandırdığı Paydaşlar Kurulu aracılığı ile girişimcilik ekosistemindeki etkin uluslararası örgütlerin, kamu kurumlarının, şirketlerin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin bir araya gelmesini desteklemektedir.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi girişimcilik algısının pozitif yönde gelişimi, kadın ve gençlerin başarılı girişimciler olarak desteklenmesi, girişimcilerin küresel rekabet edebilirliğini desteklemek ve özellikle ülkemize komşu bölgelerdeki iş dünyası arasında işbirlikleri ve ortaklıklar gelişimini kolaylaştırmak hedefleriyle kurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber