Öğretmen olmak isteyenlere duyurulur: Memur olmak neredeyse suç

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2006 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meğer Memur Olmak Suçmuş?

Ben şubat ayında ataması yapılan ama daha sonra iptal edilen 25 kişiden birisiyim. 2004 yılında başladığım memuriyet hayatım sırasında okul hayatıma devam ettim ve 2005 haziran ayında coğrafya öğretmenliğinden mezun oldum.

Aynı süre içinde KPSS'de çalıştım ve 2005 KPSS'den 85.421 puan aldım. 2006 Şubat ayı içinde Siirt'e atandım. Muvafakatımın istenmesi için MEB Personel Genel Müdürlüğüne dilekçe verdim. Ama gelen cevapta kurumlararası atama olmadığı bu yüzden atamamın yapılmasının mümkün olmadığı yazıyordu.

Ankara'ya gittim ve Ayhan İlter'le görüştüm. Ayhan İlter, atamaların 3'e ayrıldığını benim kurumlararası geçişle başvurabileceğimi diğer 2 atama çeşidiyle başvuramayacağımı söylüyordu.

Orda bir şey daha öğrendim, istifa etmem halinde KPSS'den Türkiye 1.si bile olsam bu puanla yine başvuramıyorum. Evet memur olarak çalıştığım için atamamın iptal edilmesini anlıyorum ama anlayamadığım mevzu istifa etmem halinde bekleme süresini doldursam dahi KPSS'yle atamam niçin yapılmıyordu.

Merak ediyordum geçen yıl kurumlararası geçişle 2500 alım yapan MEB acaba bu sene kaç öğretmen alacaktı. Nitekim başka çarem kalmamıştı.

İstifa etmem halinde açıktan yeniden atamaya 2 kontenjan verildiği ve öğretmenlik yapmış olanlara öncelik verildiği için, ayrıca benim branşımda 15 yıl öğretmenlik yapmış kişiler olduğundan dolayı ömür boyu öğretmen olamayacaktım derken biraz daha araştırdım ve bulduğum sonuçlar dehşet vericiydi.

Artık kurumlararası geçiş de kontenjana tabi idi ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK Şubatta 20.000 kadro kullanmıştı ayrıca Ağustosta KPSS'yle en az 10.000 öğretmen alacağını vaat ediyordu. Beyanında 25000 civarında kişinin emekli olduğunu ve bunların %80 i olan 20000 kadroya atama yapıldığını belirtiyordu.

Devlet Personel Başkanlığı ise kullanabileceği kadrodan 10.000'inin MEB'e tahsis edildiğini duyuruyordu. Bu 10.000 kadro da Ağustos ayında ilk atama için kullanılacağına göre kurumlararası geçiş için nerden kadro bulunacaktı.

Düşündüm düşündüm ve artık öğretmen olamayacağımı anladım. Memur olmakla büyük hata yapmıştım. O gün aslında öğretmenliğe güle güle demiştim.

Şimdi Mehmet Ali şahine soruyorum. En adi suçluların bile cezası bir gün biterken bizim cezamız ne zaman bitecek. Memurlukla kazandığımız her türlü haktan nasıl kurtulabiliriz.

Haberi yazan: dadal83

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber