Erdoğan, CHP'li Koç'tan tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2006 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'un kendisine "mazoşist" dediği iddiasıyla açtığı manevi tazminat davasında, 5 bin YTL tazminat kazandı.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Koç'un avukatı Metin Selen katıldı.
Fatih Şahin, karar vermeye etkisi olacak belgelerin dosyada bulunduğunu, Koç'un basın toplantısına ait bant çözümlerinin de esas delilleri oluşturduğunu belirterek, Koç'un tazminata mahkum edilmesini istedi.

Metin Selen de, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin eleştiri hakkına ilişkin vermiş olduğu bir kararı örnek göstererek, Başbakan Erdoğan'ın açtığı davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Beyhan Azman, davayı kısmen kabul ederek, Koç'un Başbakan Erdoğan'a 5 bin YTL tazminat ödemesine karar verdi.

Erdoğan'ın avukatı Şahin, dava dilekçesinde, Koç'un TBMM'deki bir basın toplantısında "...Yani başbakan mazoşist mi? Onu bilmiyorum. Çünkü kendinin vicdanını sızlatan eylemlerin kendi iktidarında vücuda getirildiğini herhalde görmek istemiyor, bilmek istemiyor. Ancak kendisinin hazırladığı koşullarda, kendi vicdanı sızlıyorsa bu mazoşistlikle örtüşen bir ruh yapısını da ortaya koyuyor" diyerek, müvekkilinin manevi şahsiyetine ve kişilik haklarına tecavüz ettiğini belirtmişti.

Şahin, Koç'un haksız ve hukuka aykırı söz konusu beyan ve isnatları nedeniyle 20 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesini talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber