Bağış karıştı, okul bilgisayarsız kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2006 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kurulu bir fabrika tarafından eğitime destek amacıyla bağışlanan 21 bilgisayar, Söğüt yerine aynı adı taşıyan Bozüyük 100. Yıl İlköğretim Okulu'na verildikten 1 ay sonra hata anlaşılınca geri alındı.

İlçede kurulu bir fabrikanın yönetimi tarafından eğitime destek kapsamında 21 bilgisayar alındı. Geçen ay Bozüyük 100. Yıl İlköğretim Okulu'na bağışlanan 21 bilgisayar ve velilerin 2 bin 500 YTL katkı sağlaması sonucu okulda bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Fabrika yönetimi, aradan 1 ay geçtikten sonra, bilgisayar bağışının Söğüt 100. Yıl İlköğretim Okulu'na yapılacağını ve isim benzerliği yüzünden yanlışlıkla Bozüyük 100. Yıl İlköğretim Okulu'na teslimatın yapıldığını bildirmesi üzerine bilgisayarlar kamyonete yüklenerek geri götürüldü.

?YANLIŞLIK OLMUŞ?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Dübek, AA muhabirine, fabrika yönetiminden kendilerine yanlışlık olduğu yönünde tebligat yapıldığını ve bilgisayarların geri alındığını söyledi. Bozüyük'te 7 okula bilgisayar yardımı yapıldığını ifade eden Dübek, bilgisayar bağışı yapılacak okulların belirlenmesinde müdürlük olarak hiçbir şekilde yön vermediklerini, bağış yapılacak okulların fabrika yönetimi tarafından tespit edildiğini kaydetti.

Bozüyük 100. Yıl İlköğretim Okulu yetkilileri de laboratuvar kurmak için velilerin 2 bin 500 YTL katkı sağladığını belirterek, ?Yapılan harcama boşa gitti. Yeni bilgisayarlar gelince eski bilgisayarlarımızı bilgisayarı olmayan okullara bağışladık. Şimdi tamamen bilgisayarsız kaldık. Bu defa veliler de mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber