Mahkemenin verdiği kitap okuma cezasıyla 1 yılda 30 kitap okudu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2006 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde hırsızlık yaptığı iddiasıyla yargılandığı mahkemenin 1 yıl süreyle kitap okuma cezası verdiği Köksal Yılmaz (16), cezası süresince 30 kitap okudu.

Ferizli'de bir büfeden sigara çaldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemenin önce hapis cezası verdiği, daha sonra bu cezayı, "topluma kazandırılması" amacıyla, kütüphanede 18 ay süreyle kitap okuma ve sigara içmeme yükümlülüğüne çevirdiği Yılmaz, cezasını tamamladı.

Yılmaz, hakim tarafından daha sonra 12 aya indirilen kitap okuma cezası süresinde 30 kitap okuyabildiğini söyledi. Yılmaz, "Önceleri hafta içi her gün kütüphanede kitap okuyordum, ama okulla birlikte zor olduğu için, daha sonra ceza cumartesi günleri 1,5 saat kitap okuma olarak değiştirildi. Bu sayede hem okula hem de kütüphaneye gittim" dedi.

Recep Bey Endüstri Meslek Lisesi son sınıfta okuyan Yılmaz, cezasını çektiği sırada sigara içmeyi de bıraktığını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Okuduğum kitaplar arasında en çok, 'Öğretmenin Not Defteri' adlı kitabı sevdim. 'Kırmızı Türkiye' ve 'Kendini Arayan Adam' kitapları ilgiyle okuduklarım arasındaydı. Kitap okuma alışkanlığı kazandım mı bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Cezam bittikten sonra evde okumak için kütüphaneden bir kitap aldım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber