Kamu-Sen: Memurun birikmiş alacaklarını bir defada ödeyin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2006 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kamu çalışanlarına denge tazminatı ve ek zam verilmesi konularını düzenleyen Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara Ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı dün gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine yönelik açıklamalrda bulundu.

Akyıldız," Kamu çalışanları ile imzalanan mutabakat zaptının hayata geçirilmesi amacını taşıyan ancak Maliye Bakanlığındaki hazırlık çalışmalarından sonra birçok kısmı değiştirilen ve düzeltilmesi için birçok girişimde bulunduğumuz bu düzenlemenin, ortaya çeşitli adaletsizlikler çıkaracağını daha önce belirtmiştik. Ancak tüm girişimlerimize rağmen iyileştirme kapsamında Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının düzenlemede adeta yok sayılarak unutulması, bu kanunun en önemliği eksikliğidir. Nitekim tasarının Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında Sayın Bakan Mehmet Ali Şahin ve Sayın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da eksikliği kabul ederek, iyileştirmelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetme gereği duymuştur."dedi.

Kamu çalışanlarına yapılması düşünülen iyileştirmelerle ilgili her tür çalışmanın kamuoyunun gözü önünde ve yetkili sendikaların katılımıyla gerçekleştirilmelisini savunan Akyıldız, bu konuda siyasi iradenin hassasiyet göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Akyıldız, Kamu çalışanları dün TBMM'de kabul edilen düzenlemenin gecikmesinden dolayı ocak ayından bu yana artışları alamamışlar, bu nedenle 3 aydır mağduriyet yaşamışlardır. Memurlarımız ocak ayından itibaren almaları gereken ancak kanun çıkmadığı için biriken aylık 40'ar YTL'lik ödemelerini, 5 YTL sendikalılık ödentisini ve iyileştirme artışlarını sabırsızlıkla beklemekte olduklarını ifade etti.

Son olarak Akyıldız, bu cüzi artışların kamu çalışanlarının yaralarını sarmaya yetecek bir tutar olmadığını siyasi irade de kabul etmektedir. Ancak bu cüzi miktarın dahi gecikmiş olması memurlar arasında ciddi huzursuzluğa neden olmuştur. Kamu çalışanları bir an önce birikmiş alacaklarını cüzdanlarında, bordrolarında görmek istemektedirler. Siyasi iradeden yasanın yürürlüğe girmesinin hemen akabinde birikmiş alacakların derhal ve bir defada ödenmesi için ek bordroların yapılmasını bekliyor, bunun için çalışmaların bir an önce başlatılmasını istediklerine yönelik dileklerini ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber