Polisten Genel Müdür'e dava

Haber Giriş : 22 Mart 2006 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, kamuoyunda kendisini küçük düşürdüğü iddiasıyla Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kuş, ayrıca Aydıner hakkında da Asliye Ceza Mahkemesi'ne 100 bin YTL'lik tazminat davası açmak için başvurdu. Kuş, akli dengesinin yerinde olup olmadığnıın tespiti için Zonguldak Devlet Hastanesi'ne gitti. Buradan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedilen Kuş, Soğuksu Polis Merkezi'ne giderek üzerine zimmetli beylik silahını kendi isteğiyle teslim etti.

Zonguldak'ta Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı iken rütbelerinin çalındığını iddia ederek, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner hakkında açıklamalarda bulunan Kadir Kuş, Aydıner hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu. Bu sabah Zonguldak Adliyesi'ne giden Kuş, adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in kendisini kamuoyu önünde küçük düşürdüğünü iddia ederek, maddi manevi tazminat davası açacağını söyedi.

?ADALETE HESAP VERECEKLER'

Adalete her zaman güvendiğini, kendisine yapılanların hesabının adalet önünde verileceğini öne süren Kuş şunları söyledi:

?Adliyeye gelmemin amacı, yasa tanımaz son Emniyet Genel Müdürü'nü önce Cumhuriyet Başsavcımıza şikayet edeceğim. Beni bütün Türk milleti önünde küçük düşüren genel müdürü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne şikayet edeceğim. İçişleri Bakanlığı'na şikayet etmek için Zonguldak Valiliği'ne de dilekçe vereceğim. Görsün dünyanın ne olduğunu. TBMM'nin çıkardığı yasayı hiçe saymıştır. Yasayı hiçe sayarak kamuoyunda beni küçük düşürmüştür. Beni TBMM affetmiştir. Türk milletine varsa suçumu duyur. Artık ben iplerimi kestim. Akli dengemin yerinde olduğunu kanıtlamak için hastaneden rapor alacağım. Varsa bir kusurum verirler raporumu. Onlar beni basın önünde küçük düşürdüler. Ben de basın önünde hak arayacağım. Ben nefsi müdafaa hakkımı kullanıyorum. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuracağım. Ben çoluk çocuğuma karşı, anneme, akrabalarıma karşı küçük düştüm. 100 bin YTL'lik tazminat davası açıyorum. Devletin kanunlarını kimse çiğneyemez. Cumhuriyet Başsavcımız tahkikat yapacaktır. Adaletin pençesi Cumhuriyet Başsavcısı'ndan başlar, hakimlerimize kadar gider ve mahkemede biter. Buna herkes saygı göstermeli. Bir canım var, canım milletime feda olsun.?

Emniyet Müdür Yardımcısı Kuş, daha sonra Zonguldak Devlet Hastanesi'ne giderek doktor kontrolünden geçti. Burada yapılan kontrolün ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedilen Kuş, daha sonra Soğuksu Polis Merkezi'ne giderek silahını teslim etti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber