'SHÇEK personelinin maaşları yeniden değerlendirilmeli'

Haber Giriş : 22 Mart 2006 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara 3. nolu şube (SHÇEK şubesi ) Başkanı Cengiz Sayın Genel Başkan Önder Kahveci'nin başkanlığında, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret ederek SHÇEK çalışanlarının sorunlarını içeren bir raporu kendisine sundu. Başkan Kahveci, SHÇEK Personelinin maaşlarının azlığına değinerek "SHÇEK Personelinin maaşları yeniden değerlendirilmeli." dedi.

Ziyarette Kahveci SHÇEK'te görevli personelin hiçbir ek ödeneği olmadığını belirterek "Toplu görüşmelerde imzalanan mutabakat metninin dışına çıkılarak bazı kurumların personeline ek zamlar yapıldı. Bizim bu zamlara itirazımız yok. Fakat ayrımcılık yapılmasın. Ek zamlar herkese verilsin. Size bağlı bir kurum olan SHÇEK'te görev yapan çalışanların hiçbir ödeneği yok. Bu insanlar düşük ücretlerle hizmet veriyorlar.Bu durum göz önüne alınarak personel maaşlarının yeniden değerlendirilmesini istiyoruz."dedi

Görüşmede ücret adaletsizliği nedeniyle SHÇEK personelinin başka kurumlara geçmek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Kahveci sözlerine şöyle devam etti: Personel arasında yaşanan ücret adaletsizliği nedeniyle SHÇEK personeli daha iyi ücret alabileceği kurumlara geçmek zorunda kalıyor. SHÇEK'te yaşanan personel eksikliğinin temel nedeni yaşanan bu adaletsizliktir. SHÇEK Personeli ile diğer kurumlarda görev yapan personel arasındaki maaş farkı her geçen gün gittikçe büyüyor. Makas açılıyor. Durum böyle olunca personel adeta kurum değiştirmek zorunda bırakılıyor. Bu sorun bir an önce çözülmelidir. Kamu personel rejimi ile kamudaki ücret adaletsizliği giderilmelidir.

Kahveci'nin sözlerine hak verdiğini ifade eden Bakan Nimet Çubukçu "Personelimin yaşadığı ücret adaletsizliğini düşünmememe imkan yok. Göreve geldiğim günden beri bu adaletsizliğin önüne geçmek için uğraşıyorum. Tüm bakanların bu yönden talepleri var ve eldeki imkanlara göre bu zamlar belirlenmekte .Sorunun çözümü için gayret içerisinde olacağız."şeklinde konuştu.

Görüşmede ayrıca Sayın'da SHÇEK'in kendi personeli arasında bile maaş adaletsizliği yaşandığını belirterek ek ders ücreti alamayan 4500'ün üzerinde personelin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Ziyarette Türk Sağlık-Sen tarafından Bakan Nimet Çubukçu'ya çalışanların mağduriyetine yol açan bazı hususların giderilmesi için sunulan raporda özetle şu hususlara yer verildi:

1-Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde görev yapan personeller arasında statü farklılığı nedeni ile ücret adaletsizliği bulunmaktadır. Sözleşmeli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi devlet memurları arasında ek ders ücretinden kaynaklanan ücret farklılığının giderilmesi gerekmektedir. Yaklaşık 2000 civarında memur statüsünde bulunan personelin sözleşmeli personel ile aynı işi yapmalarına rağmen farklı ve daha düşük ücret almaları Anayasamızın amir hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir. Bu bakımdan bütün personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne alınması gerekmektedir.

2-Ek ders ücreti adı altında ilave ücret alan personellerin yanında söz konusu haktan yararlanmayan personele de ek ders ücreti ödenmesi çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermek için gereklidir. Bunun mümkün olmaması durumunda yaptıkları hizmeti iş güçlüğü de dikkate alınarak bütün personelleri kapsamak üzere "Sosyal Hizmet Tazminatı" adı altında bir ücret ödenmesi ekonomik seviyelerinin yükseltilmesi bakımından gerekli görülmektedir.

3- Söz konusu tasarı çerçevesinde kurumun İl özel idarelere ve belediyelere devredilmesine ilişkin hükümlerin tasarıdan kaldırılması ve kurum yapısının güçlendirilerek, personel açığının giderilmesi ve hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesinin sağlanması hususunda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber