Eğitim-Sen ek zamma karşı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen, bazı kamu çalışanlarına ek zam öngören kanunla ilgili olarak, ''Kamu emekçilerinin aleyhine yapılan ayrımcı düzenlemelerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını'' belirtti.

Eğitim Sen'den, ek ödeme alamayan memurlara 40+40 YTL daha ödeme yapılmasını öngören kanunla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, bir milyon kişiye 40+40 YTL ödenek ayıran hükümetin, polis ve din görevlilerine, bu artışın üzerine fazladan 100 YTL artış yaptığı ifade edilerek, bunun, hükümetin diğer kamu emekçilerine
''üvey evlat'' muamelesi yapması anlamına geldiği öne sürüldü. Hükümetin toplu görüşme mutabakat metninde yer almayan bir düzenleme yaptığı iddia edilen açıklamada, ''Bu kanunla kabul edilen ve kamu emekçilerinin aleyhine yapılan ayrımcı düzenlemelerin kabul edilmesi mümkün değildir'' denildi.

-EĞİTİM-BİR-SEN-

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada ise ek ödemeleri ve ek ders ücretlerini yeniden düzenleyen kanunda bazı eksiklikler ve ciddi yanlışlıklar olduğu ileri sürüldü.
Bu ödemelerin emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarının hesaplanmasında dikkate alınmayacağı belirtilen açıklamada, öğretmenlerin 3.6'dan 5 YTL'ye çıkarılan ek ders ücretlerinin de 2 yıl önce olması gereken rakam olduğu ifade edildi. Öte yandan, Sağlık-İş'ten, Irak'ın işgalinin 3. yıldönümü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, ''ABD'nin silah zoruyla dünyaya hükmetme hevesinden vazgeçmesi gerektiği'' belirtildi. Açıklamada, ''ABD'nin yapacağı en büyük iyilik, Irak'ta işgali sona erdirmek ve Irak halkına kendi ülkelerinde kaderini tayin etme hakkının verilmesini sağlamaktır'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber