'Kışın yakıtınızı her zaman aynı istasyondan alın'

Sürücüler, kışın mecbur kalmadıkları sürece akaryakıt aldıkları istasyonları değiştirmesin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Kışın yakıtınızı her zaman aynı istasyondan alın'

Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tacettin Öztaş, sürücülerin mecbur kalmadıkları sürece akaryakıt aldıkları istasyonları değiştirmemeleri gerektiğini söyledi.

Öztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçların kış mevsimine hazırlanması ve bazı acil önlemler alınması gerektiğini anlattı.

Sürücülerin öncelikle araçlarına antifiriz koyması gerektiğine dikkati çeken Öztaş, "Arabanın bakımını yapmaları gerekir. Yağını, filtrelerini, bujisini, gaz ayarını yaptırmaları gerekir" diye konuştu.

Kış lastiklerinde 'karaborsa' uyarısı

Otomobillerin her 20 bin kilometrede yağının değişmesi gerektiğini, kullanılan yakıtın çok önemli olduğunu vurgulayan Öztaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sürücülerimiz yapabiliyorlarsa, yakıtlarını hep aynı istasyondan almalı. Sürücüler, kışın mecbur kalmadıkları sürece akaryakıt aldıkları istasyonları değiştirmesin. Araç sahipleri en çok aracın girdiği istasyondan yakıt almalı. Bu işletmelerde çok satış yapıldığı için usulsüzlük yapılamaz. Bu da müşterinin kaliteli yakıt kullanmasını sağlar. Aracın ömrünü uzatmasının yanında performansını da etkiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber