Fatura tuzağına düşmeyin

Evrim Sümer, 2 Türk bankasının güvenlik birimi ve Antalya polisi, dün internet korsanlarını konu alan Hollywood filmlerini aratmayan bir macera yaşadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 19:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Fatura tuzağına düşmeyin

Yeni bir virüs geliştirerek, internet bankacılığını kullanıcılarının hesabından para transferi yapan dolandırıcılar dün Antalya polisi tarafından yakalandı. Dolandırıcıların yakalanmasını sağlayan operasyon ise birkaç gün önce Evrim Sümer'in mail kutusuna TT Net faturası olarak gelen bir mesajla başladı.

Gelen mesajda yer alan ekli dosyayı tıklamasıyla birlikte bilgisayarına internet korsanlarının en son geliştirdiği yeni bir virüsü bulaştıran Evrim Sümer, hesabından internet korsanlığı ile transfer edilen 11 bin liralık işlemi nasıl durdurğunu ve bu parayı çekmek üzere şubeye giden kişinin polis tarafından nasıl yakalandığını şöyle anlattı: "Bir kaç gün önce bilgisayarıma TTNet'ten bir fatura geldi. Benim kullandığım tarifenin çok üstünde bir fatura gelmiş olduğu için ekli dosyayı açıp ne olduğuna baktım. Sonra da TT Net'i aradım. Bana kendilerinden böyle bir fatura gelmediğini, internet dolandırıcılarının bu tür mesajlarına karşı dikkatli olmam gerektiğini söylediler. Sonrasıda her zaman yaptığım gibi bilgisayarımdan internet bankacılığı yapmak üzere girdiğim sitede karşıma yeni bir ekran çıktı. Bana bir güncelleme yapmam gerektiğini söyleyen bu ekrana tıkladım. Cep telefonumun numarasını, markasını ve modelini sordu. Soruları yanıtlamamamın ardından cep telefonuma bir mesaj geldi. Mesajdakı linki tıklayınca da bilgisayarıma bir link geldi. Meğer bu linkle internet hesabımın kontrolünü ele geçirmişler. Dün telefonuma gelen mesajla hesabımdan 11 bin TL transfer edildiğini öğrendim. Hemen bankayı aradım, onlar da transfer yapılan bankayı aradılar. Söz konusu şahsın gideceği şubeye uyarıda bulundular. Gönderilen 11 bin TL anında bloke edildi ve söz konusu kişi de şubeye parayı çekmeye gittiğinde polis tarafından yakalandı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber