Üç lisede daha eğitim beş yıl

Haber Giriş : 23 Mart 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kararıyla 2006-2007 eğitim öğretim yılında Cağaloğlu, Kabataş ve Vefa liseleri bir yıl hazırlıkla birlikte beş yıl eğitim verecek. Bu kararlarla birlikte İstanbul'da eğitim süresi beş yıla çıkan okul sayısı altıya ulaştı. Bu okullar şöyle: Galatasaray, İstanbul, Kadıköy Anadolu, Vefa, Cağaloğlu ve Kabataş Erkek Lisesi.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında liselerin dört yıla çıkarılmasıyla süper ve Anadolu liseleri 'Anadolu lisesi' adı altında birleştirildi. Bu kapsamda pek çok okulun da yabancı dil hazırlık sınıfları kaldırıldı. Ancak bazı okulların mevcut statülerini koruyabileceği açıklandı. Bu okullar Galatasaray, İstanbul ve Kadıköy Anadolu liseleriydi. Bu üç okulun diğer okullardan farklı olarak beş yıl eğitim vermesine karar verildi.

Ortak özellik: Tarih
Öte yandan bakanlık 2006-2007 eğitim yılında şartları tutan okulların eğitim sürelerini beş yıla çıkabileceğini açıklamıştı. İstanbul'dan 10 okul bir yıl yabancı dil hazırlık eğitimi vermek için MEB'e müracaat etti. Okulların müracaatları incelendi ve 2006-2007 eğitim-öğretim yılında üç okulun daha eğitim süresi beş yıla çıktı. Bu okullar Cağaloğlu, Kabataş ve Vefa liseleri. Bakanlık tarafından yapılan incelemede okulların fiziki altyapısına bakıldı ve donanımının eksiksiz olması istendi. Ayrıca yabancı dil öğretmeni kadrolarının da tam olmasına dikkat edildi. Bu üç okulun ortak noktası ise İstanbul'un en köklü okulları olması. Kabataş Lisesi'nin geçmişi 1908 yılına kadar uzanıyor. Cağaloğlu Lisesi'nin tarihi ise 1850'lere dayanıyor. Vefa Lisesi'nin kökleri de 1872 yılına uzanıyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber