Bravo öğretmenim

Haber Giriş : 23 Mart 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar'daki İstiklal İlköğretim Okulu'na 1 yıl önce müdür olarak atanan 27 yıllık öğretmen Celile Çelebi, kısa sürede okulu kolej standartlarına ulaştırdı. Üstelik devletin cebinden 1 kuruş çıkmadan, sadece yardımseverlerin katkılarıyla. Çelebi şimdi de ?akıllı sınıf' için kolları sıvadı.

iSTANBUL'UN gelir seviyesi en düşük ilçelerinden Bağcılar'daki İstiklal İlköğretim Okulu'nu görenler bu günlerde gözlerine inanamıyor. Dışarıdan klasik devlet okullarından farkı olmayan okul adeta bir koleje dönüştü. Bu mükemmel değişimin tek sahibi var, o da okula 1 yıl önce müdür olarak atanan 27 yıllık öğretmen Celile Çelebi. Göreve başladığı ilk günlerden itibaren inanılmaz bir çabanın içine giren Çelebi, devlet okullarının da kolej standartlarında eğitim verebileceğini kanıtladı. Üstelik de devletin cebinden 1 kuruş çıkmadan. Kapısı bacası kırık dökük, boyasız badanasız, kaloriferleri yanmayan, tuvaletlerinde lavabosu bile olmayan okulu kapı kapı dolaşıp bulduğu hayırseverler ve Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın desteğiyle baştan sona yeniledi. Dört dörtlük kolej standardına dönüşen okulda sınıflara televizyon ve barkovizyon yerleştirildi. Tam donanımlı fen laboratuvarı yapıldı. Ayrıca kütüphane, anaokulu ve çok amaçlı bir salon eklendi. 16 ayrı kamerayla da güvenlik sorunu bitirildi.

Öğrenciler Beethoven dinliyor

2 bin 700 şanslı çocuk ise tenefüste Vivaldi, Mozart, Beethoven dinlemeye başladı. Müdür Çelebi ayrıca veli ve öğrenci bilgilendirme toplantılarını başlattı. Her ay ?veli-öğrenci-idareci' üçgeni bir araya gelerek ailelerin beklentileri ve okulun istekleri sıralanıyor. İhtiyaç sahibi veliye sahip çıkılıyor. Okuma bilmeyen veliler okula kaydediliyor. Okul ODTÜ ile yapılan işbirliği ile de ücretsiz otomasyona bağlandı. Şimdi ise öğretmen masasının olmadığı öğrencilerin U tipi bir masa etrafında oturacağı, çanta taşınmayan, laptopla ders işlenen Amerika'daki gibi bir ?Akıllı Sınıf' kurmak için start verildi. Okulu adeta yeniden yaratan Celile Çelebi ise ilk geldiği günü şöyle anlatıyor: ?Mesleğe 1979'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir köyde başlamıştım. Sonra Gaziantep, Düzce ve Kastomunu'nun köylerinde görev yaptım. Okula ilk geldiğimde Anadolu'dan bile daha geride olduğunu gördüm. Kendi kendime ?Bu okul İstanbul'da mı?' diye sordum. Bir şeyler yapılmalıydı. Katkıda bulunan kaymakamlık, belediye ve tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum.'

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber