Özel Birlik'te öğrencilere uygulamalı ders

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Birlik'te öğrencilere uygulamalı ders

Özel Birlik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri Coğrafya dersinde 'harita bilgisi' konusunda arazi çalışması yaptılar.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında derslerin tamamını farklı bir konseptle işlemek üzere Yıllık Yol Haritası hazırlayan Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi'nde 9. Sınıf öğrencileri Coğrafya dersinde harita bilgisi konusunda arazi çalışması yapmak üzere gezi düzenledi.

Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Coğrafya öğretmeni İbrahim Türkhan gözetiminde Erdenler Taşocağı İşletmesine gezi yaptı. Taşocağının yerinin tespit edilmesinden, çeşitli alanlarda kullanılan taş hammaddesinin elde edilmesine kadarki aşamalarda haritanın nasıl kullanıldığı ile ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Maden sahasında gezerek, çıkarılmakta olan taşları yerinde inceleyen öğrenciler, ayrıca yeni taş kazım sahasında yapılmakta olan sondaj çalışmasını da ilgiyle incelediler.

Özel Birlik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Yakar, "Önceki yıllarda da uygulanma konusunda gayret edilen bu tür çalışmaları, bu eğitim-öğretim yılında sene başında hazırlayarak öğrenci ve velilerimize de sunduğumuz Özel Birlik Anadolu Lisesi Yol Haritası çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl öğrencilerimiz gördükleri her derste konuların uygunluğuna bağlı olarak, velilerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bilgisi dahilinde çevre gezileri düzenleyecektir. Bu kapsamda Coğrafya öğretmenimizin nezaretinde gerçekleştirilen bu gezinin öğrencilerimizin derste gördükleri konuları daha iyi kavramaları adına çok verimli olacağına inanıyorum. Bu gün 9. Sınıf öğrencilerimizin yaptığı geziyi ilerleyen günlerde, diğer sınıflar ve diğer derslerde yapacağımız gezilerle devam ettireceğiz. Öğrencilerimiz gezinin gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetlerini bildirerek, çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Gezinin ayarlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizle, öğrencilerimizin farklı bir şekilde bilgiyle donanmaları için bize destek veren Erdenler Taşocağı yetkililerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Özel Birlik Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni İbrahim Türkhan da yaptığı açıklamada: "Coğrafya dersi, diğer derslere göre görselliğin ve pratik imkanının fazla olduğu bir ders. Bu yıl derslerimizde konuları işledikten sonra, her sınıfta gördüğümüz konulara uygun mekanlara buna benzer gezilerimiz devam edecektir. Yılsonu geldiğinde çok verimli bir dönem geçirmiş olacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimiz de geziden çok memnun kaldılar." dedi.

9. sınıf öğrencilerinden Zeynep Canlı, "Öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz arazi gezisi çok verimli geçti. Haritalar ve kullanım alanları hakkında yeni bilgiler edindik. Öğretmenimizin derste vermiş olduğu bilgileri bu tip gezilerle pekiştirme imkanı bulduğumuz için sevinçliyiz. İleride seçeceğimiz meslekler hakkında şimdiden bilgi sahibi de oluyoruz. Bundan dolayı arkadaşlarım adına, böyle bir gezi düzenlediği için okuluma teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber