Okulda tecavüz iddiası, velileri ayaklandırdı

Haber Giriş : 23 Mart 2006 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, iki erkek öğrenciye, sınıf ve okul arkadaşları tarafından okul tuvaletinde tecavüz edildiği iddiası, velileri ayaklandırdı. Velilerin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine, polisin okuldan alıp adliyeye götürdüğü 13- 14 yaş grubu 7 öğrenci, 9 saat sorgulandı.

Şikayetçi öğrenciler ile okul müdürü ve öğretmenlerin ifadesine başvuruldu. Okulda üst sınıflardaki bazı öğrencilerin, alt sınıflardaki erkek öğrencilere yönelik sarkıntılık ve tecavüz olaylarının eğitim yılı başından beri sürdüğü, ancak çocukların korkudan kimseye anlatamadıkları iddia edildi. Milli Eğitim Müdürü, konuyla savcılığın yanı sıra, müfettişlerin de soruşturma başlattığını söyledi.

İddiaya göre, 17 Mart cuma günü Milas İlçe Merkezi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun erkekler tuvaletinde, öğle tatilinde pantolonlarını indirmiş vaziyetteki 7-B sınıfından 13 yaşındaki N.Ç. ile 13 yaşındaki T.D.'ye, diğer öğrenciler tarafından tecavüz edilmek istendiğini gören bir grup öğrenci durumu öğretmenlerine bildirdi.

Tuvalete baskın yapan iki öğretmenin de, bazı öğrencilerin N.Ç. ile T.D.'ye tecavüz etmeye çalıştığına tanık oldukları iddia edildi. N.Ç. ve T.D.'nin olayı anlatması üzerine geçen pazartesi günü okula gelen veliler, Okul İdaresi'nden konuyla ilgili yasal işlem yapmalarını istedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Okul idaresinin, tecavüze yeltenen öğrenciler hakkında hiçbir yasal işlem yapmadığını ve önlem de almadığını söyleyen T.D.'nin babası B.D., dün sabah Milas Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, konunun araştırılmasını istedi. Baba B.D., ?Okul idaresi ?Olur böyle şeyler fazla büyütmeyin. Çocuklar aralarında şakalaşıyorlarmış. Gençlik sorunları zaten çok fazla, sınavlara hazırlanıyorlar, bunalımda olabilirler. Bu sorunu aramızda çözeriz' diyerek bu olayı kimseye anlatmamamızı istediler. Ancak oğlumun tavır ve davranışları değişti. İçine kapanık bir hal aldı. Konu ile ilgili kimler suçluysa cezalarını çekmelerini istiyorum, bu nedenle suç duyurusunda bulundum? dedi.

ADLİYEDE DOKUZ SAAT

Şikayetçi T.D. ve N.Ç. ile olaya karıştıkları öne sürülen 7 öğrenci, Savcının talimatı ile dün sabah polis tarafından okuldan alınarak Adliyeye götürüldü. T.D. ile N.Ç. okulun beden eğitimi öğretmeni Havva Uzuncan ile birlikte ifade verirken, 7- B'nin sınıf ve sosyal bilgiler dersi öğretmeni Hasan Karataş, nöbetçi öğretmen M.H.Y. Mehmet Hanifi Yılmaz ile okul müdürü Mustafa Yılmaz'ın da ifadesine başvuruldu.

N.Ç. ve T.D.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla adliyeye getirilen 7 öğrenci, 9 saat boyunca savcıya ifade verdi. Milas Barosu Avukatları Çiğdem Balaban ile Ayşen Turan ile birlikte ifade veren son sınıf öğrencileri N.A., F.K, C.Y., A.Z., U.B., Y.S. ve E.E., gece geç saatlerde serbest bırakıldı, bir minibüse bindirilerek evlerine gönderildi. Arkadaşlarına tecavüz ettikleri iddia edilen öğrenciler soruları yanıtsız bırakarak, minibüs içerisinde saklanmaya çalıştı.

Avukat Çiğdem Balaban, konunun çok hassas ve iğrenç bir olay olduğunu, çocukların ruhlarında unutulmayacak yaralar açabileceğini belirterek, bu konuda herkesin ve özellikle toplumun çok hassas davranması gerektiğini söyledi.

?TUVALETLERE GİREMİYORDUK?

Tecavüze uğradığı öne sürülen N.Ç. ile T.D.'nin sınıf arkadaşları DHA muhabirine, bu tür olayların okul tuvaletinde eğitim yılının başından beri devam ettiğini, geçtiğimiz yıl da buna benzer olayların yaşandığını, tehditler nedeniyle birçok öğrencinin erkekler tuvaletine girmekten korktuğunu söyledi. N.Ç. ve T.D.'nin sınıf arkadaşı F.K., ?Sınıfımızdan bazı öğrenciler ile bir üst sınıftaki öğrenciler T.D. ve N.Ç.'nin kolundan tutarak tuvalete götürüyorlardı, bunu başka öğrencilere de yapıyorlardı. Onlara kötü şeyler yapıyorlardı, bu tür davranışlara uğrayan arkadaşlarımız tehdit edildikleri için korkudan seslerini çıkaramıyor, bilenler de konuşmaya cesaret edemiyordu. Bazı arkadaşlarımız öğretmenlere şikayet ettiklerinde ise hakarete uğradılar? diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA DA BAŞLATILDI

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, olayla ilgili müfettişlerin ve savcılığın geniş çaplı soruşturma başlattığını belirterek, ?Olay gerçekten çok kötü ve vahim. Gerçekten böyle bir şeyler yapılmışsa gerekli tüm tedbirlerin alınması için ne gerekiyorsa yaparız. Çocukların yaşları küçük olduğu için soruşturmayı gizli yürütüyoruz, adli ve idari soruşturma açıldı, daha fazla açıklama yapamam? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber