Bakan Yıldırım: Marmaray için heyacan dorukta

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 29 Ekim'de açılışı yapılacak Marmaray'ı A Haber'e anlattı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ekim 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldırım: Marmaray için heyacan dorukta

Mehmet Ali Önel'in sunduğu Deşifre programına katılan Yıldırım "Heyacan dorukta. Bu büyük proje için yabancı cumhurbaşkanları, başbakanlar davet edildi" dedi. Bakan Yıldırım, Marmaray'ın görkemli açılışı ile ilgili şunları söyledi: "Bütün arkadaşlarımız ayakta. Ankara kadromuz İstanbul'da. Hazırlıklar planladığımız gibi gidiyor. Herhangi bir sorunumuz yok. Marmaray için dünyada denizin altındaki en derin tünel kazıldı. ABD'de 44 bizdeki ise 62 metre. İki kıtayı birleştiren ilk tünel. İki lafın belini kıramadan kendinizi karşıda bulacaksınız. Bu proje İstanbul'un 2 tarihi semtini birbirine 3 dakikada bağlıyor."

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ, DİĞER PROJELER

İstanbul'a yapılacak üçüncü köprü ile ilgili tartışmalara da değinen Yıldırım, "Bu köprü lüks değil, ihtiyaçtır" dedi. Yıldırım, İstanbul'un trafiğinin herkesin bildiği bir gerçek olduğunu belirterek, "Trafikte beklemeler nedeniyle yılda 3.5 milyar dolar servetimiz heba oluyor. Marmaray üçüncü köprü ve diğer projeler hayata geçirildiği zaman ulaşım yüzde 25 oranında rahatlayacak"dedi.

YENİ HATLAR

Öte yandan İETT, Marmaray Projesi'ne entegrasyonu sağlamak için yeni hatlar oluşturdu. Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme istayonlarına gelecek ve gidecek yolcular için oluşturulan hatlar Marmaray'la birlikte hizmet vermeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber