MEB, elektronik ortamda yatırım yapacak

Haber Giriş : 23 Mart 2006 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, illerin ihtiyacı olan yatırımların artık elektronik ortamda gerçekleştirileceği ''e-yatırım hamlesi'' başlattıklarını bildirdi

Tüm okulların eğitim haritalarının çıkarılacağını belirten Çelik, nüfus hareketliliğini de göz önüne alarak illerin gerçek ihtiyaçlarını tespit edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), yatırımların, illerin ve ilçelerin ihtiyaçlarına göre elektronik ortamda belirlenmesi ve izlenmesi projesinin tanıtımı amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Çelik, MEB'in, yatırım yapan devlet kuruluşları arasında ilk üçe girdiğini belirterek, yılda yaklaşık 4 katrilyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Çeşitli kurumların eğitim için yaptıkları yatırımlara değinen Çelik, ''Telekom bu yıl okul yapımında kullanılmak üzere bize 100 trilyon tahsis etti. Yakında Başbakanımızın da katılacağı bir merasimle bu okullarımızın temel atma törenlerini gerçekleştireceğiz'' dedi.

MEB'e AB hibesi olan 60 milyon Avro ile de okul yaptırılacağını kaydeden Çelik, bu okulların temellerinin de Başbakan'ın katılacağı törenle atılacağını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber