Makam aracıyla yaşlı çifti ezdi

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın makam aracıyla çarptığı yaşlı çift öldü. Aynı gün erkenden Fethiye Belediye Başkanı aday adayı olan Çaylı, "Far gözümü aldı" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha beldesi Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Fethiye belediye başkan aday adaylığını açıkladığı günün akşamı kullandığı makam aracıyla, yolun karşısına geçmeye çalışan çifte çarptı. Kazada Mehmet (71) ve Rabia Boyacı (61) çifti hayatını kaybederken 'traktörün ışığı gözümü aldı' diyen başkan Çaylı, jandarma tarafından gözaltına alındı. Daha önce bir deve güreşi etkinliğinde deveden düşerek Türkiye'nin gündemine gelen Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, bu kez ölümlü trafik kazasına karıştı. Önceki gün Fethiye Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti ilçe başkanlığına dilekçe veren Çaylı, aynı akşam Karaçulha beldesinden Fethiye'ye gitmek üzere kendi kullandığı makam aracıyla yola çıktı. Çaylı'nın kullandığı otomobil, Esenköy mevkisinde yolun karşısına geçmek üzere yola çıkan Mehmet ve Rabia Boyacı çiftine çarptı. Evlerine gitmek isterken otomobilin altında kalan çift olay kanlar içinde yere yığıldı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri çiftin hayatlarını kaybettiğini belirledi. Seki Jandarma Karakol Komutanlığı ve Fethiye Bölge Trafik ekipleri de olay yerinde inceleme yaparak önlem aldı.

BAŞKANIN YAKINLARI KOŞTU

Kazayı duyar duymaz olay yerine koşan Boyacı çiftinin yakınları sinir krizi geçirdi. Başkan Çaylı'nın yakınları da kazayı duyunca olay yerine akın etti. Boyacı çiftinin cesetleri, savcının ilk incelemenin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Kazaya karışan Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Çaylı'nın ilk ifadesinde, "Araçla tek başıma yola çıkmış Fethiye'ye gidiyordum. Bir anda karşımdan yola çıkan bir traktörün farları gözümü aldı. Ne olduğunu anlamadan kaza yaşandı. Çarptığım kişilerin yola ne zaman ve nasıl çıktıklarını göremedim" dediği önü sürüldü.

DEVEDEN DÜŞÜP 'OLUR ÖYLE' DEMİŞTİ

Karaçulha Belediye Başkanı Çaylı, geçen yıl bir okul yararına beldede düzenlediği deve güreşlerinde bindiği deveden düşmüştü. Kameralar önünde yere kapaklanınca Türkiye'nin gündemine oturan Çaylı, "Deveden düştüm. Böyle şeyler olur" demişti. Çaylı kazanın sabahında, 2 bin kişiyle AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı'na yürüyerek, adaylık başvurusunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber