Rektör havada hayat kurtardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçak seyahati sırasında kalp kirizi geçiren Ali Yılmaz isimli vatandaş, bir arka koltuğunda oturmakta olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun müdahalesi ile hayata döndü.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'dan İstanbul aktarmalı olarak Antalya'ya gitmek üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle yola çıkan 57 yaşındaki Ali Yılmaz, aktarmanın gerçekleşmesinin ardından, Antalya Havalimanı'na 10 dakika kala aniden fenalaştı. Durumu fark eden ve bir arka koltukta oturmakta olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, hemen Yılmaz'a müdahale etti. Komsuoğlu kalp masajı yaparken, uçak bu sırada Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendi.

Prof.Dr. Baki Komsuoğlu ve uçakta tesadüfen bulunan iki doktor, İstanbul'a ulaşana kadar Yılmaz'a gerekli müdahalelerde bulundu. Uçağın İstanbul'a iniş yapmasının ardından Yılmaz, hazır bekleyen ambulansla Kartal Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada tetkikleri yapılan Ali Yılmaz, kısa bir süre sonra taburcu edildi. Ali Yılmaz, Diyarbakır'dan hareket etmeden kendini iyi hissetmediğini belirterek, "Bana müdahale eden hoca ile tanışmak ve ona teşekkür etmek isterim. Allah ondan bin kere razı olsun benim için ellerinden geleni yaptılar" dedi.

Eşinin fenalaştığını gören ve ilk olarak gömlek düğmelerini çözerek rahatlatmak isteyen Emine Yılmaz da, eşinin hayatını kurtaranlara minnettar olduklarını söyledi. Röportaj sırasında Yılmaz'ın cep telefonu çaldı. Babasını arayan Haydarpaşa Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi doktorlarından Ayhan Yılmaz, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber