İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

RTÜK Başkanı Karaca üst kurullarla ilgili tasarıyı "biçilen elbiseye RTÜK sığmıyor" sözleriyle eleştirdi.

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK Başkanı Karaca üst kurullarla ilgili tasarıyı "biçilen elbiseye RTÜK sığmıyor" sözleriyle eleştirdi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Fatih Karaca, üst kurullara ilişkin yasa tasarısıyla ilgili endişelerini, "Üst kurullar için biçilen elbiseye RTÜK sığmıyor" diyerek dile getirdi. Karaca, RTÜK üyelerinin Bakanlar Kurulu tarafından değil, şimdiki gibi Meclis tarafından seçilmesini istedi. Üst kurullarla ilgili yasa tasarısında, tüm kurulların aynı kefeye konulmasını eleştiren Karaca, "Tasarıya göre üst kurulların taşrada birim oluşturmaması gerekiyor. Ama RTÜK yıkıcı ve bölücü yayınların önlenmesi amacıyla yerel yayınları izlemek için taşrada örgütlenmek zorunda" dedi.

Karaca, "RTÜK üyeleri seçiminde eski esaslar devam etmeli, yoksa hükümet tarafından saptanmış üyeler tarafsızlığa gölge getirir" uyarısında da bulundu.

RTÜK'ün durumu farklı; Bizim dışımızdaki tüm kurullar ekonomide düzenleyici olan kurumlarken RTÜK sosyal görevleri olan bir kuruldur. İnsan hakları ve özgürlüklerden tutun da basın özgürlüğüne kadar geniş ve tartışmalı alanlarda düzenleyicidir. RTÜK, üyeleri TBMM tarafından seçilen, bütçesi Meclis'te görüşülen tek kurumdur. Biz diyoruz ki RTÜK üyeleri seçiminde eski esaslar devam etmeli. Üyeler Bakanlar Kurulu tarafından değil, Meclis tarafından seçilmeli. Ayrıca tasarıya göre üst kurulların taşrada birim oluşturmaması gerekiyor. Ama RTÜK yıkıcı ve bölücü yayınların önlenmesi amacıyla yerel yayınları izlemek için taşrada örgütlenmek zorundadır. Üye sayılarının ise azaltılmasına karşı değiliz. Ancak şu bir gerçek ki üst kurullara biçilen elbiseye RTÜK sığmıyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber