Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu, yaş haddinden emekli olan sanatçılara aylıklı olarak çalışabilme olanağı getireceklerini açıkladı...

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu, yaş haddinden emekli olan sanatçılara aylıklı olarak çalışabilme olanağı getireceklerini açıkladı...

Mumcu, yaş haddinden zorunlu olarak emekli olmuş sanatçıların deneyimlerinden yararlanmak ve mağduriyetlerini bir ölçüde azaltmak istediklerini ifade etti. Bakan Mumcu, bu amaçla Devlet Tiyatroları'ndan zorunlu olarak emekli olan sanatçıların aylıklı olarak çalışabilmelerine imkan sağlayan yeni bir düzenleme (Aylıklı Çalışma Grubu Pozisyon Cetveli) hazırlanarak, Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sunulduğunu kaydetti.

Mumcu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün 2003 yılı için merkez ve taşra birimleri ile turnelerde sergilenecek oyunlarında görevlendirilen figüran, misafir sanatçılar ile yerli ve yabancı yönetmen ve uzmanların istihdamı için Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru sonucunda, misafir sanatçı için ödenecek günlük ücretin 44 milyon 400 bin lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Bu ücretin özellikle mesleğinde kendini kanıtlamış sanatçılar ile kurumdan emekli olmuş sanatçılar için düşük bulunduğunu kaydeden Mumcu, Maliye Bakanlığı ile yeniden yapılan görüşmeler sonucunda bir mutabakat sağlandığını ve böylece misafir sanatçıların günlük ücretinin 75 milyon liraya çıkarılacağını ifade etti.
haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber