Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Tufan Algan, yaş haddinden emekli oldu.

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baskani Tufan Algan, yas haddinden emekli oldu.

Algan ile birlikte 3 üyenin de görev süresi bu ay içinde dolacak. Üye Selahattin Çelik de Danistay'da Daire Baskanligi'na atandigi için YSK'da 5 koltuk bosaldi. Baskanlik seçimi, üyelerin atanmasindan sonra yapilacak. Görev süresi 31 Aralik'ta sona eren Tufan Algan, yeni yilin ilk mesai günü son kez YSK'ya geldi.

Algan, YSK'daki odasini topladiktan sonra kurul üyeleriyle vedalasti. Yargitay kontenjanindan YSK'ya seçilen Algan, 8 yildir baskanlik görevini yürütüyordu. Yargitay kontenjanindan YSK üyeligine seçilen Seydi Yetkin ve Ahmet Tuncer Sönmez ile Danistay kontenjanindan üyeligine seçilen Mehmet Ünlüçay'in görev süreleri bu ay tamamlanacak. Danistay kontenjanindan YSK üyesi olan Selahattin Çelik de, 11 Kasim 2003'te Danistay 9'uncu Daire Baskanligi'na seçilmesiyle YSK'daki görevinden istifa etmisti.

Böylece YSK'daki bos üyelik sayisi 5'e yükselecek. YSK'nin bosalan üyelikleri için Yargitay ve Danistay'da seçim yapilacak. Belirlenecek isimler, 4 yil boyunca görev yapacak. Yeni üyelerin göreve baslamasinin ardindan, asil ve yedek 11 üyenin katilimiyla baskanlik seçimi yapilacak. YSK Baskani, bugüne kadar Yargitay üyeleri arasindan seçildi. Baskanlik için Yargitay kontenjanindan üye olan Yilmaz Derme ile Cengiz Erdogan'in yarisacagi ögrenildi.
Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber