İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Seçmeli dersler için okul bazında öğretmen görevlendirilmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Meclis Genel Kurulunda seçmeli ders ihtiyacının nasıl karşılanacağına yönelik soruyu cevapladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 22:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Seçmeli dersler için okul bazında öğretmen görevlendirilmeyecek

Avcı, teknik olarak hangi okulda kaç öğrencinin hangi seçmeli dersi seçeceğini bilme imkanı olmadığı için, okul bazında öğretmen görevlendirmesi yapılmayacağını vurguladı.

Seçmeli derslerin -Kürtçe dahil olmak üzere- hiçbirisi için kadro tahsis edemiyoruz diyen Avcı "Yani bu, Kur'an-ı Kerim dersi için de böyle, Siyeri Nebi dersi için de böyle, Kürtçe dersi için de böyle çünkü teknik olarak hangi okulda kaç öğrencinin hangi seçmeli dersi seçeceğini bilmediğimiz için, sanki o okulda bütün seçmeli dersler sınıf oluşturacak kadar öğrenci tarafından seçilecekmiş gibi kadro tahsis etmeye kalkarsak işin içinden çıkamıyoruz. Onun için, size o görüşmemde de izah ettiğim gibi, geçen sene az çok bir fikir verecek yani nerelerde, hangi okullarda hangi dersler daha çok seçiliyor, Kürtçe özelinde konuşursak, Kürtçe hangi okullarda..." dedi.

Avcı, geçen yılki verilerin de tam olarak ölçü alınmayacağını ifade etti. Duyurmadan kaynaklanan zafiyetler olabileceğini ifade eden Bakan Avcı "yani bu geçen yılki tercihler gerçek talebi ne ölçüde yansıtıyor, onu bilmiyoruz. Bu yıl bu konudaki seçimler, tercihler bize daha iyi bir fikir verir diye ümit ediyoruz. Bunlar biraz daha netleştikten sonra, sizin de önerdiğiniz gibi, o konuşmamızda da belirttiğimiz gibi, okul bazında değil çünkü her şeye rağmen bu tercihler okuldan okula önümüzdeki yıllarda değişebilir ama az çok, hangi seçmeli ders için kaç öğretmen il genelinde görevlendirilirse ortalama tercihleri karşılayabiliriz, bunu ölçebilir duruma geleceğiz. Onun için, önümüzdeki yıldan itibaren, inşallah, illerde Kürtçe de dahil olmak üzere, diğer seçmeli derslerde de talepleri göz önüne alarak, seçmeli dersler için okul bazında değil, il genelinde farklı okullarda da bu seçmeli derslere girebilecek öğretmenler bulundurmaya çalışacağız." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber