'Başı açık namaz' savunucusu rektör adayı

Haber Giriş : 29 Mart 2006 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurucu rektörlerinin belirlenme yöntemi Köşk-Hükümet arasında krize neden olan 15 yeni devlet üniversitesi için Köşk'e sunulacak rektör adayları "kadın" ağırlıklı olarak belirlendi. Hükümet, kurucu rektör isimleri üzerinde "ikinci veto vakası" yaşanmaması için "Köşk hassasiyeti" gözetti.

Her üniversite için belirlenen üç isimden en az birinin kadın olmasına dikkat edilirken, 15 üniversiteden sadece dördünün aday listesine ilahiyat kökenli isim konulduğu öğrenildi. İlahiyat kökenli adaylardan biri Prof. Dr. Mualla Selçuk olarak kesinleşti. Diğer ismin Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden olduğu bildirildi.

KADIN İLAHİYATÇI

"Başı açık namazı" savunan Prof.Dr. Mualla Selçuk, hem kadın hem de ilahiyat kökenli aday sıfatını taşıyor. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Selçuk'un, hükümetin "kurucu rektörlük" önerisine olumlu yanıt verdiği bildirildi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun tek kadın üyesi olan, ilahiyat profesörü Selçuk, Çorum veya Kırşehir Üniversitesi'nin kurucu rektör listesinde birinci sırada Köşk'e çıkacak.

DİĞER İSİMLER

Özellikle liste başı Köşk'e çıkarılacak adayların kamuoyunda tartışma yaratmayacak isimler olmasına dikkat eden hükümetin kesinleşen liste başı adayları arasında halen Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Servet Özdemir, yeniden yazılan lise tarih müfredatının mimarı Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran ve Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Bedir'in ismi bulunuyor. Listenin Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber