Giresun'da TOKİ kuraları çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Dereli Belediye Başkanlığı iş birliği ile yaptırılan 97 konutun kura sonuçları belli oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'da TOKİ kuraları çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Dereli Belediye Başkanlığı iş birliği ile yaptırılan 97 konutun kura sonuçları belli oldu.

Yapılan kura çekimine Kaymakam Ömer Faruk Kala, Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, İlçe Müftüsü Ali Genç, Emniyet Amiri Cemal Akalın, Esnaflar Odası Başkanı Hasan Akar, TOKİ yetkilileri Uzman Özgür Demir ve Korhan Özoğlu, Noter İpek Nur Şanlıoğlu, hak sahipleri ve yakınları katıldılar.

Başkan Zeki Şenlikoğlu, "TOKİ ve Belediyemize güvenen buradaki katılımcılarımız çok güzel bir yatırım gerçekleştirdiler. Bizlerde Allah'a şükrediyoruz ki, bu konuda mahcup olmadık. 'Biz ilçemizde yaşamak istiyoruz, memleketimizde kalmak istiyoruz' diyen insanlarımız bu işe önayak oldular. Sonrasında talep fazlalığının çok olduğunu gördük. İlçemizde yaşamayı seçenlere teşekkür ediyorum. Gurbetçilerimizden de çok talep var. 'İkinci etabı ne zaman yapılır' diye soruyorlar. TOKİ'nin uygun gördüğü bir zamanda yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ömer Faruk Kalaise "Bu gün ilçemiz için çok önemli bir gün. Çünkü ilçemizin hayat standardı, yaşam konforu yükseliyor. Dereli'li vatandaşlarımız hak ettikleri kaloriferli ferah evlerine kavuşuyor. Bu bakımdan inanıyorum ki, Dereli tarihinde bir dönüm noktası olacaktır. Bu proje ilçemizin turizm merkezi olma yönündeki, doğa turizmindeki marka olma yönünde çok daha kuvvetlendirecektir.

Bu proje geçen yıl açılışını yaptığımız Üniversitemizin büyümesi yönünde de çok önemli bir katkı sunacaktır. Öğrenci sayımız yüz'e yaklaştı. Önümüzdeki yıllar bu sayılar dört yüz'lere, beş yüz'lere, bin'lere ulaşacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllar ikinci, üçüncü etap çalışmalar başlar. Standardı yüksek daha çok konut oluşturulur. Dereli'li vatandaşlarımızın hayat kalitesi yükselir diye umut ediyorum" dedi.

Daha sonra hak sahiplerinin evlerini belirlemek için kura çekişline geçildi. İlk çekilişi Kaymakam Ömer Faruk Kala ile birlikte Başkan Zeki Şenlikoğlu gerçekleştirdi. Çekiliş sonrası istedikleri kat ve yönde ev sahibi olanların yüzü gülerken, kimi hak sahiplerinin yüzleri asıldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber