Özel İstanbul Hastanesi'nden bir ilk

Van Özel İstanbul Hastanesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek getirdiği katarakt ve retina cerrahilerini birlikte yapabilen cihazı, vatandaşların hizmetine sundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel İstanbul Hastanesi'nden bir ilk

Van Özel İstanbul Hastanesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek getirdiği katarakt ve retina cerrahilerini birlikte yapabilen cihazı, vatandaşların hizmetine sundu.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan Özel İstanbul Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, 'Constellation vision system' adı verilen katarakt ve retina cerrahisinde kullanılan cihazın bölgede bir ilk olduğunu vurgulayarak, bu hizmeti vatandaşlara sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cihazın katarakt tedavisinde kullanılan son nesil teknoloji olduğunun altını çizen Timuçin, "1990'lı yıllara kadar bıçaklı cerrahi söz konusuydu. Katarakt cerrahisinde 90'lı yıllarda, halk arasında lazer olarak bilinen cihazlarla tanıştık. Ancak ilk nesil dediğimiz bu cihazlara ülkemizde birkaç merkez dışında ulaşabilme imkanımız olmadı. 2000'li yılların başında ise ikinci nesil katarakt cihazları kullanılmaya başlandı ki bu cihazlar bugün ülkemizin hemen her yerinde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ile birlikte 2010 yılının başlarından itibaren üçüncü nesil katarakt cihazları ve teknolojisi ile tanıştık" dedi.

Özel İstanbul Hastanesi olarak katarakt ve retina cerrahilerinde kullanılan bu cihazı bünyesinde bulunduran bölgede ilk, Türkiye'de ise sayılı merkezlerden biri olduklarına dikkat çeken Timuçin, "Yeni nesil bir katarakt cerrahisi cihazı ne anlama gelmektedir? Bir araba düşünün; arabanın 90 modeli var, 2000 modeli var, 2010 modeli var. Aynı marka bir arabanın farklı 3 modelinin aralarındaki fark gibi düşünülebilir. Son model bir araba ile yapılan bir seyahat var ve hastalar yolcu koltuğunda, biz hekimler ise şoför koltuğundayız. Yolculuğun hem bizim hem de hastalar için daha güvenli, daha hızlı, daha rahat ve daha konforlu geçeceğini ön görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu cihazı bünyesinde barındıran sayılı merkezlerden olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Timuçin, "Göz hekimi olmanın yanında bir Vanlı olarak böyle bir teknolojinin ilimize kazandırılmış olması beni fazlasıyla memnun etmektedir. Daha önce de İstanbul Hastanesi bölgede bir ilki gerçekleştirmiş ve göz sağlığı alanında bölgemizin önemli bir eksiği olan göz tomografisini ilimize kazandırmıştı. Şimdi de hem retina hem de katarakt cerrahilerini bir arada yapabilme özelliği olan bu son nesil cihaz ile göz hastalıkları alanında yine bölgedeki önemli bir eksikliği gidermiş olacağız. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber