İstanbullulara otobüslerde ücretsiz kitap okuma imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü, okuma oranını artırmak için "Seyyar Kitap Projesi" başlattı.

Projenin başlatılması dolayısıyla İDO Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Seyyar Kitap Projesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu kaydetti. Türkiye'de 95 kişiye bir kahvehaneye karşılık, 64 bin 600 kişiye bir kütüphane düştüğünü dile getiren Bayhan, bunun kendileri için üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti.

Bayhan, İstanbul Deniz Otobüsleri, metro ve İETT gibi toplu ulaşım sistemlerinde oluşturulacak standlara konulacak kitaplarla halka ücretsiz kitap okuma imkanı sağlanacağını, okuyucuların kitabı bitirdikten sonra tekrar yerine bırakacağını söyledi.

Projenin 3 kitap ile başladığını belirten Bayhan, kitaplardan birinin "İnsanlarımız", diğerinin "İstanbullu Olma Bilinci" üçüncüsünün ise "İstanbul'un Tekleri" olduğunu kaydetti. Bayhan, projenin devamında, en çok satan kitapların, oluşturulacak "kitapmatik"lerde satışa sunulacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber