29 Mart 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Ay, güneşi zaptediyor...

- Ayın dünya ile güneşin arasına girmesiyle yüzyılın ilk güneş tutulması gerçekleşecek.

- Güneş tutulmasının en iyi izleneceği Türkiye'de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

- Antalya kıyısından yurdumuza girecek tutulma gölgesi saatte yaklaşık 3250 km hızla Ordu'ya kadar uzanan 165 km genişlikteki bir hat üzerinde yoluna devam edecek.

- NASA ekibi, tam güneş tutulmasını, Antalya'nın Side beldesinden canlı yayınlayacak.

- Tam güneş tutulmasına ilişkin toplantı ve gözlem, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan Dershanesi'nde gerçekleştirilecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'da tam güneş tutulması etkinlikleri ile ilgili basın toplantısı yapacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da...

- Erdoğan, Nyala eyaletindeki evsizler kampını ziyaret edecek.

- Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gidecek.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Endonezya Cumhurbaşkanı'nın Özel Temsilcisi ve eski Dışişleri Bakanı Ali Alatas ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Sosyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birsen Gökçe ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kabul edilecek.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Finlandiya Parlamento Başkanı Lipponen'in davetlisi olarak İstanbul'dan bu ülkeye gidecek.

- Arınç, Helsinki'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda ziyaretinde ilişkin basın açıklaması yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Avusturya'nın Oberösterreich eyaleti Bad Ischl kasabasında düzenlenen AB Ülkeleri Gençlik Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak.

6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Denizli'de valilik, belediye ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek, İl Genel Meclisi Üyeleri Birliği'nin Pamukkale'deki kokteyline katılacak.

7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Bulgaristan Maliye Bakanı Plamen Oreshaski, Ankara Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na iştirak edecekler.

8- Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğiyle düzenlenen "1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu", Kadıköy'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde başlayacak.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İNTES ve Yol-İş Sendikası tarafından düzenlenen "İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği" kampanyasına ilişkin Ankara'da yapılacak basın toplantısına katılacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İzmir'de düzenlenecek "12. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı"nın açılışına katılacak.

- Daha sonra İzmit'e geçecek olan Güler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kocaeli Şubesi'nce düzenlenen "Bölgemizde ve Ülkemizde Enerji Sorunları, Çözüm Stratejileri" konulu konferansta konuşacak.

11- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Mersin'in Aslanköyü Kekikkoyağı mevkisinde geçen yıl sedir tohumu ekimi yapılan alanda incelemelerde bulunacak, ardından Adana'nın Eski Kabasakal Köyü Döşeme mevkisinde keçiboynuzu fidan dikim ve tohum ekim törenine katılacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Ankara'da, İŞKUR ile TİGEM arasındaki "Sertifikalı Tarım İşçileri Projesi"nin tanıtım toplantısı ve protokol imza töreninde bulunacak.

13- Anavatan Partisi TBMM Grubu toplanacak.

14- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Gelir Vergisi dilimlerinde değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

15- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İzmir'deki bölge toplantısına katılacak.

- CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek.

16- KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu ve AB bünyesinde temaslarda bulunacak.

- İki düşünce kuruluşunun düzenlediği yuvarlak masa toplantılarına katılacak olan Denktaş'ın Belçika Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle de görüşmesi bekleniyor.

17- Türkiye-AB müzakerelerinde tarama süreci devam ediyor.

- Mali Hizmetler faslı tanıtıcı tarama toplantısı Brüksel'de yapılacak.

18- Amerikan-Türk Konseyi ve Türk-Amerikan İş Konseyi toplantıları Washington'da devam ediyor.

- Toplantılara katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in Washington temasları izleniyor.

19- İsrail'deki genel seçimlerin ardından gelişmeler izleniyor.

20- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Politika Merkezi'nin organizasyonuyla Ankara'da "2006 Mart'ında Türkiye ve Dünya" konulu konferans verecek.

21- Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği ve Kuveyt-Türk Evkaf Finans işbirliği ile Kuveyt kentinde "Türkiye'de Yatırım" konulu konferans düzenlenecek.

22- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi 2006'ya katılacak.

23- Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Parlak, Okan Üniversitesi'nde düzenlenen "AB Sürecinde Rekabet Hukuku ve Politikaları" konulu toplantıya katılıyor.

24- Toplantı... Panel... Fuar...

- Bankalararası Kart Merkezi tarafından çip-şifre uygulamasında gelinen nokta ve yeni reklam kampanyasının tanıtımı amacıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- "İnternet kafelerde yaşanan olumsuzluklar ve alınması gereken tedbirler" konulu toplantı, İstanbul Valisi Muammer Güler'in başkanlığında valilikte gerçekleştirilecek.

- "34. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin tanıtımı, İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı ve Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'ın katılımıyla yapılacak.

- Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde, 26 Mart'ta sona eren "Picasso İstanbul'da" sergisine ilişkin, Müze Müdürü Nazan Ölçer ve serginin sponsoru Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Ticaret Odası'nda "Büyük Mağazalar Kanunu Tasarısı"nın Getirdikleri ve Beklenen Etkileri" konulu panel düzenlenecek.

- Bilgi teknolojileri şirketi Oracle tarafından İstanbul'da "İstanbul'a Bölgesel Rol" konulu basın toplantısı yapılacak.

- The Economist Dergisi Baş Ekonomisti David Thorniley, Oracle'ın etkinliğinde, "Avrupa Ekonomisine Genel Bakış ve Bilişimde Büyüme Fırsatları" konulu sunum yapacak.

- Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "Ceyhun'dan Ceyhan'a" sempozyumuna katılacak.

- İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. yolcularının sağlık güvencesine alınması hakkındaki anlaşma, şirket ile Memorial Sağlık Grubu arasında imzalanacak.

- Motosiklet ve Ekipmanları, Aksesuarları Fuarı, İstanbul'daki Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak.

- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İşitme Engelliler Derneği'nin Bilgisayar İşletmenlik kurslarının belge törenine katılıyor.

- İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısı yapılacak.

- Sakarya Üniversitesi'ndeki "Avrupa Birliği ve Kazanımlarımız" konulu panele eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Emre Gönensay ile Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu katılacak.

25- Emekli Sandığı belini doğrulttu...

- Yıllardır iki yakası bir araya gelmeyen Emekli Sandığı, özelleştirmeler sonrasında, repoda 760 milyon YTL parası olan bir kuruluş haline geldi.

- Emekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer:

- "Bu yılın başlarına kadar emekli maaşı ödemeleri için bankalardan 400-500 milyon YTL kredi çekiyorduk, artık nakit fazlamız var."

26- Organ nakli için iknaya çalışıyor.

- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Koordinatörü Hemşire Kadriye Onursal, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailesiyle görüşerek, organ bağışına ikna ediyor.

- Organ nakli koordinatörlüğü yaptığı 2 yıl içerisinde 62 acılı aileyle görüşen Onursal, bu ailelerden 34'ünü organ bağışı konusunda ikna ederek, yaklaşık 150 kişinin yeniden hayata dönmesine aracılık etti.

- Hemşire Onursal: "Ailelerle organ bağışı için yaptığım her görüşmede ağlıyorum."

27- Futbolda Turkcell Süper Ligi, İkinci Lig (A) Kategorisi, İkinci Lig (B) Kategorisi Yükselme Grubu, 1. ve 5. Klasman Grupları ile Üçüncü Lig'de erteleme maçları yapılacak.

- Turkcell Süper Ligi'nde 7 karşılaşma oynanacak.

28- Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi 2. tur (G) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Efes Pilsen, başkent Zagreb'de Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla karşılaşıyor.

29- Voleybol Erkekler Birinci Ligi Final Grubu'nda dört, Bayanlar Birinci Ligi Final Grubu'nda ise 5 maç yapılacak.

30- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 2. etap çeyrek final maçları çeşitli kentlerde oynanacak.

- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde 3 erteleme maçı yapılacak.

31- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarından ikisi daha bu gece yapılıyor.

- İnter ile Villereal İtalya'da, Lyon ile Milan da Fransa'da karşılaşacak.

32- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel:

- "Bir spor kulübü olmanın ötesinde, Beşiktaş bir sevdadır."

- "İyi bir taraftarım, Beşiktaş'ın galibiyetinden memnun olurum."

- "Sporun yaygın hale gelmesi, Türkiye'de kültürün yükselmesine çok şey katmıştır."

- "Spor, bir eğitim ve bir terbiye müessesesidir. Herkes biraz da kendini kontrolü öğrenecektir."

33- Fenerbahçe ile Diyarbakırspor ligde 20. maça çıkıyor.

- İki takım arasında şimdiye dek yapılan maçlardan 10'unu

"Sarı Kanaryalar", 4'ünü Güneydoğu ekibi kazandı, 5 maç da berabere sonuçlandı.

34- Ülkerspor, Maccabi Tel Aviv ile 12. maça çıkıyor.

- Turuncu-yeşilliler, İsrail ekibiyle Avrupa kupalarında yaptığı 11 maçın 8'sinde salondan yenilgiyle ayrılırken, sadece 3 maçta galip geldi.

- Ülkerspor, Avrupa kupalarında 226. maçına çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber