Vatandaşlara kaza anı yaşatıldı

Bingöl’de kurulan simülasyon aracıyla vatandaş ve öğrencilere kaza anı yaşatılarak, emniyet kemerinin hayat kurtarabileceğine vurgu yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşlara kaza anı yaşatıldı

Bingöl'de Valilik bahçesinde kurulan simülasyon aracıyla trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi, vatandaşlara uygulamalı olarak anlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, 'Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri' kampanyası kapsamında, Bingöl Valiliği bahçesinde simülasyon aracı kurdu. Araçta vatandaş ve ilköğretim öğrencilerine kaza anında neler yaşanabileceği uygulamalı olarak gösterildi. Simülasyon aracına binen öğrenci ve vatandaşlara, 10 kilometre hızla giden bir otomobilin devrilmesi durumunda yaşanabilecekler uygulamalı olarak anlatıldı. Aracının hizmete sunulmasından dolayı düzenlenen törene katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Teşkilatımız trafik kazalarında emniyet kemerinin önemini anlatabilmek için simülasyon cihazını getirdi. Dolayısıyla vatandaş ve öğrencilere uygulamalı olarak kemerin önemi anlatılıyor. Vatandaşlarımızda bir bilinç oluşturmak, emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu faaliyet ilimizde 4 gün boyu uygulanacak" dedi.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kapsamında ilde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne simülasyon aracının tahsis edildiğini belirten yetkiler, 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında vatandaşlarla ilköğretim öğrencilerine yönelik görsel ve uygulamalı olarak emniyet kemeri öneminin anlatılacağını söyledi.

Olası bir kaza anında emniyet kemeri kullanılmadığından araç içindekilerin yaşayacağı tehlikelerle ilgili bilgiler veren polis ekipleri, "Amacımız emniyet kemerinin önemini vatandaşlara anlatmaktır. Bu sayede ilimizde emniyet kemeri takma oranının artırılması hedefleniyor. Emniyet kemeri simülasyon aracıyla vatandaşlarımıza bir kaza anında emniyet kemeri takıldığında ve takılmadığında yaşanacaklar uygulamalı gösterilecektir" şeklinde konuştu.

Simülasyon aracına binen öğrenciler, emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gördü. Araçtan indikten sonra yaşadıklarını duyguları anlatan öğrenciler, emniyet kemerinin çok güvenli her zaman takılması gerektiğini mesajını verdi. Simülasyon aracından indikten sonra emniyet kemeriyle kendini güvende hissettiğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Yaren Berdibek, "Kemer takınca düşmeyeceğimi biliyordum bunun için kendimi güvende hissettim. Herkese kemer takmasını tavsiye ediyorum yoksa bir kazada her şeye son verebiliriz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber