Mamaraş taziye evi hizmete açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan Mamaraş Taziye Evi ve Elif Hatun Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mamaraş taziye evi hizmete açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan Mamaraş Taziye Evi ve Elif Hatun Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karacasu Mamaraş Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, taziye evinin imece usulü ile yapıldığını belirtti. Poyraz, "Bugün hizmete açacağımız bu bina imece usulü ile yapıldı. Gerek mahalle sakinleri, gerek sanayici ve işadamları gerekse belediye olarak biz gerekli yardımları yaptık ve binamız tamamlandı. Binanın yapımında emeği geçenlere buradan bir kere de ben teşekkür ediyor, açılışa katılan tüm konuklara hoş geldiniz diyorum" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Müftü Muhammed Gevher, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Ziraat Odası Şube Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altuntel ve çeşitli mahallelerin muhtarları ile vatandaşların katıldığı törende mahalle muhtarı Mehmet Akmaz, tarafından emeği geçenlere teşekkür edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama telgrafının okunmasının ardından İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı dua ile taziye evi hizmete açıldı. İki katlı olarak inşa edilen Mamaraş Taziye evi ve Kur'an Kursu, her iki katı da 225 metrekareden olmak üzere 450 metrekareden oluşuyor.

Birinci katında mescit, cenaze yıkama yeri, yemek salonu, Kur'an Kursu, bayan taziye salonu ve lavabolardan oluşurken, ikinci kat erkek taziye kabul salonu olarak inşa edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber